176
Πυροσβεστικό ελικόπτερο επιχειρεί κοντά σε σπίτια, την Κυριακή | ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ/Intime

Meteo: Χειρότερες οι συνθήκες τη Δευτέρα στην Αλεξανδρούπολη

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2023, 19:32
Πυροσβεστικό ελικόπτερο επιχειρεί κοντά σε σπίτια, την Κυριακή
|ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ/Intime

Meteo: Χειρότερες οι συνθήκες τη Δευτέρα στην Αλεξανδρούπολη

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2023, 19:32

Πολύ δύσκολες θα είναι οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή της πυρκαγιάς που μαίνεται από το Σάββατο στον Εβρο, τη Δευτέρα.

Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία της ομάδας FLAME του Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη, αναμένεται να παρουσιάσουν μικρή βελτίωση κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών της Κυριακής προς Δευτέρα (8 μ.μ. – 4 π.μ.), αλλά θα επιδεινωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Flame/Meteo

Αιτία των δυσμενών πυρομετεωρολογικών συνθηκών είναι οι υψηλές θερμοκρασίες, η χαμηλή σχετική υγρασία και οι ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως με βάση τα προγνωστικά στοιχεία, η περιεχόμενη υγρασία των νεκρών δασικών καυσίμων αναμένεται από νωρίς το πρωί της Δευτέρας να παραμείνει σε επίπεδα κάτω του 10 % σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, δυσχεραίνοντας έτσι τον έλεγχο της φωτιάς κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών και ευνοώντας την περαιτέρω εξάπλωση της.

Flame/Meteo

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...