217
Λαοθάλασσα σε παραλία της Αττικής | Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/

Meteo: Αυτοί είναι οι χειρότεροι καύσωνες των τελευταίων 40 χρόνων

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2021, 10:48
Λαοθάλασσα σε παραλία της Αττικής
|Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/

Meteo: Αυτοί είναι οι χειρότεροι καύσωνες των τελευταίων 40 χρόνων

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2021, 10:48

Ο μεγαλύτερος σε διάρκεια και υψηλές θερμοκρασίες καύσωνας των τελευταίων χρόνων ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα, από την Πέμπτη, και θα κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 45 βαθμούς, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Με αφορμή αυτό, το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών παρουσιάζει, στον πίνακα που ακολουθεί, καύσωνες με μεγάλη διάρκεια που εκδηλώθηκαν την περίοδο 1981-2021.

Σε αυτούς έχει συμπεριληφθεί και ο φετινός καύσωνας του Ιουνίου, ο οποίος διήρκεσε 11 ημέρες.

Την ίδια περίοδο εκδηλώθηκαν και άλλοι καύσωνες ή έντονα θερμά επεισόδια, ωστόσο η επιλογή έγινε αποκλειστικά με κριτήριο τη διάρκεια του φαινομένου.

Ο αναλυτικός πίνακας του meteo
Ακόμα και 43 βαθμούς θα δείξει το θερμόμετρο την Πέμπτη

Αναφορικά με τον καιρό της Πέμπτης, οι μέγιστες θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές θα ξεπεράσουν τους 39 βαθμούς, ενώ οι απολύτως μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στα ηπειρωτικά στους 42-43 βαθμούς, στο Ιόνιο τους 39-40 βαθμούς και στο ανατολικό Αιγαίο τους 39-41 βαθμούς Κελσίου.

Χαμηλότερα θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες στις Κυκλάδες και στη βόρεια Κρήτη λόγω της επικράτησης βορείων ανέμων με εντάσεις 4-6 μποφόρ.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί, επισημαίνονται οι περιοχές όπου οι μέγιστες θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν τους του 36 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση της Πέμπτης

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News