290
Οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ σε φωτογραφία από το πρόσφατο συνέδριο του κόμματος | In Time News / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αναβολή των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν Παππάς – Τζουμάκας

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2023, 13:16
Οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ σε φωτογραφία από το πρόσφατο συνέδριο του κόμματος
|In Time News / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αναβολή των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν Παππάς – Τζουμάκας

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2023, 13:16

Την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από το ανηλεές σφυροκόπημα της κακοκαιρίας Daniel στην κεντρική Ελλάδα, ζήτησαν οι υποψήφιοι πρόεδροι Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκς. Είχε προηγηθεί –σημειώνεται– η αναβολή ολόκληρου του προγράμματος του Πρωθυπουργού στη φετινή Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

«Τις τελευταίες ώρες έχω επικοινωνήσει με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις περιοχές που έχουν πληγεί. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή και εκτός ελέγχου, ειδικά στη Θεσσαλία», τόνισε στη σχετική δήλωσή του ο κ. Παππάς και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε τη μετάθεση των διαδικασιών εκλογής ηγεσίας του κόμματος κατά μία εβδομάδα.

«Η παράταξή μας –είπε– πρέπει, υπό τον πρόεδρο της Κ.Ο., να γίνει το πραγματικό στήριγμα της ελληνικής κοινωνίας σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, από παντού απούσα, “νίπτει τας χείρας” της», συμπλήρωσε στη δήλωσή του ο κ. Παππάς και κάλεσε τον Πρωθυπουργό «να προστατεύσει τη χώρα και την κοινωνία και να μην τυρβάζει περί άλλα»…

«Η χώρα διέρχεται δοκιμασία» και «μεγάλες περιοχές, άνθρωποι και εγκαταστάσεις έχουν υποστεί καταστροφές και δοκιμάζονται», επισήμανε στη δική του δήλωση ο κ. Τζουμάκας εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη του σε κάθε δοκιμαζόμενο πολίτη, στις οικογένειες των θυμάτων και των αγνοουμένων, καθώς και τη θέλησή του να αγωνιστεί για την αποκατάσταση.

Προσέθεσε ότι «υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες για το ότι υποδομές, η προστασία και η πρόληψη δεν αποτελούν προτεραιότητες παρ’ όλο που αφορούν στη ζωή, στη διαβίωση και στην ασφάλεια όλων μας», ενώ κατέληξε καταθέτοντας το προαναφερθέν αίτημα:

«Θέση μου είναι να αναβληθούν οι διαδικασίες εκλογής προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μαζί με την έμπρακτη με κάθε μέσο υποστήριξης μας των περιοχών και των ανθρώπων που δοκιμάζονται. Πρώτα η ζωή».

Υπενθυμίζεται πως οι ελογές για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...