403
Ο Καραλής έχει αποτύχει να περάσει τα 6 μ. Αλλά έχει εξασφαλίσει το χάλκινο μετάλλιο | ΙΝΤΙΜΕΝEWS/BIRNTACHAS DIMITRIS

Χάλκινος Ολυμπιονίκης ο Εμμανουήλ Καραλής!

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2024, 22:28
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/08/2024, 23:40
Ο Καραλής έχει αποτύχει να περάσει τα 6 μ. Αλλά έχει εξασφαλίσει το χάλκινο μετάλλιο
|ΙΝΤΙΜΕΝEWS/BIRNTACHAS DIMITRIS

Χάλκινος Ολυμπιονίκης ο Εμμανουήλ Καραλής!

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2024, 22:28
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/08/2024, 23:40

O Εμμανουήλ Καραλής είναι Ολυμπιονίκης. Στα μετάλλια, στο δυσκολότερο των αγωνισμάτων, όπου το χρυσό είναι καπαρωμένο σε άλλον, στον μέγα και παγκόσμιο ρέκορντμαν και στο Παρίσι Αρμάν -Μόντο- Ντουπλάντις.

Σε μια καταπληκτική βραδιά στο «Σταντ ντε Φρανς», ο αξιαγάπητος «Μανόλο», με «καθαρά» άλματα ως και το 5,90 μ. στον τελικό του επί κοντώ εξασφάλισε τη θέση στο βάθρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, φτάνοντας τον θρύλο του Ρουμπάνη, του πρώτου μεταπολεμικού ολυμπιακού μεταλλίου για την Ελλάδα, στη Μελβούρνη.

Βλέποντας τον Φιλιππινέζο Ερ. Τζ. Ομπιένα να αποτυγχάνει στα 5,95 μ., ο 24χρονος έλληνας επικοντιστής, ο οποίος είχε φροντίσει να αφήσει το ύψος, πανηγύρισε την είσοδο στο βάθρο —τουλάχιστον δηλαδή το χάλκινο μετάλλιο— και έχοντας σε εκείνο το σημείο του αγώνα μπροστά του μόνο τον ασυναγώνιστο Σουηδό Ντουπλάντις και τον Αμερικανό Σαμ Κέντρικς.

Ο Καραλής έχει μόλις περάσει το 5,90 μ. με την πρώτη προσπάθεια, γεγονός που τον έβαλε σε τροχιά μεταλλίων. Αυτό αρκούσε (ΙΝΤΙΜΕ/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

Έπειτα ο Καράλης δοκίμασε το αδιανόητο: να σπάσει το φράγμα των 6 μ. Δεν τα κατάφερε. Αλλά ήταν αρκετό: χάλκινος Ολυμπιονίκης, κάτι που στο συγκεκριμένο αγώνισμα, στους άνδρες, είχε να συμβεί από το 1956 και τον μυθικό Γιώργο Ρουμπάνη.

Πρόκειται για το έκτο ελληνικό μετάλλιο για την Ελλάδα σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά από αυτά του Θόδωρου Τσελίδη στο τζούντο, του Απόστολου Χρήστου στην κολύμβηση, των Παπακωνσταντίνου και Γκαϊδατζή και των Φίτσιου και Κοντού στην κωπηλασία και του Λευτέρη Πετρούνια στην ενόργανη γυμναστική. Και φυσικά το πρώτο στον στίβο.

Ο Κέντρικς έμεινε και αυτός στο 5,95 μ.

Και έπειτα άρχισε το σόου του Ντουπλάντις: πρώτα είπε να καταρρίψει το ολυμπιακό ρεκόρ και το έκανε —πέρασε το 6,10 μ. με χαρακτηριστική άνεση και εν μέσω γενικής αποθέωσης. Και έπειτα έβαλε τον πήχη στο 6,25 μ. για νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Και στην τρίτη του προσπάθεια το κατάφερε και αυτό!

Την επιτυχία του Εμμανουήλ Καραλή πανηγύρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός έγραψε σε ανάρτησή του στα social medial

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...