238
Τα... ταξιδάκια στα νησιά συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, καθώς όπως λένε οι επιβάτες των πλοίων είναι καλύτερα να «μείνουμε στο σπίτι» με θέα το πέλαγος | SOOC

Μετά την απόβαση στις Κυκλάδες, σχέδιο περιοριστικών μέτρων και για την ακτοπλοΐα

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2020, 14:12
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/03/2020, 23:53
Τα... ταξιδάκια στα νησιά συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, καθώς όπως λένε οι επιβάτες των πλοίων είναι καλύτερα να «μείνουμε στο σπίτι» με θέα το πέλαγος
|SOOC

Μετά την απόβαση στις Κυκλάδες, σχέδιο περιοριστικών μέτρων και για την ακτοπλοΐα

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2020, 14:12
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/03/2020, 23:53

H απόβαση -κατά κύματα- των Αθηναίων στις Κυκλάδες το τελευταίο 15ήμερο, εκτός από δικαιολογημένη ανησυχία  για τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει με την εξάπλωση του κορονοϊού σε περιοχές όπου οι δομές υγείας χαρακτηρίζονται επιεικώς ως  ανεπαρκείς, προκάλεσε και την κινητοποίηση της κυβέρνησης.

Ηδη, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», ετοιμάζεται σχέδιο για τον περιορισμό των μετακινήσεων του πληθυσμού και των ξένων ταξιδιωτών με τα πλοία της ακτοπλοΐας προς τα νησιά, με γνώμονα τη διασφάλιση της εξυπηρέτησης όσων έχουν πραγματική ανάγκη μετακίνησης από και προς τα νησιά και τον εφοδιασμό των τοπικών αγορών με τρόφιμα και φάρμακα, χωρίς όμως να διακινδυνεύεται  η επιμόλυνση των κατοίκων.

Την Τρίτη, στο υπουργείο Ναυτιλίας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των αρμοδίων υπηρεσιών με τη συμμετοχή  των διοικήσεων των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων.

Τα σενάρια που έπεσαν στο τραπέζι έχουν ως εξής:

1. Ναύλωση πλοίων από το Δημόσιο προκειμένου να τα δρομολογήσει με τη συχνότητα και στις γραμμές εκείνες που θα αποφασίσει (πιθανότατα ένα πλοίο κάθε δεύτερη μέρα)

2. Ανάληψη  λειτουργικών εξόδων των πλοίων που θα μείνουν στις γραμμές από το Δημόσιο (κάλυψη εξόδων από το Δημόσιο για καύσιμα, μισθολογικό κόστος και λιμενικά τέλη).

3. Επίταξη πλοίων, σε περίπτωση που υπάρξουν αντιδράσεις από τα ναυτεργατικά σωματεία, όπως ήδη διαφαίνεται.

Παράλληλα, σύμφωνα με την «Καθημερινή»,  υπάρχουν σκέψεις και για την εξ ολοκλήρου απαγόρευση πλόων σε αμιγώς επιβατηγά πλοία, ενώ έχουν διατυπωθεί και προτάσεις μοιράσματος των γραμμών ανά εταιρεία.

Το θέμα απασχόλησε και τη βραδινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ, «10», με την Ολγα Τρέμη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...