603
| ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ/Intime

Μετά τη Σύμη θρίλερ και στην Αμοργό: Για δεύτερη ημέρα αγνοείται 59χρονος τουρίστας

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2024, 10:31
|ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ/Intime

Μετά τη Σύμη θρίλερ και στην Αμοργό: Για δεύτερη ημέρα αγνοείται 59χρονος τουρίστας

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2024, 10:31

Δύο μόλις ημέρες μετά τον εντοπισμό του πτώματος του Μάικλ Μόσλεϊ που είχε εξαφανιστεί στη Σύμη, ένας τουρίστας εξαφανίστηκε στην Αμοργό.

Ο 59χρονος Ερικ Κάλιμπερτ, συνταξιούχος αστυνομικός και λάτρης της Αμοργού, ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης για πεζοπορία σε ένα μονοπάτι πολυσύχναστο και με χαμηλό βαθμό δυσκολίας, που ενώνει την Αιγιάλη με τα Κατάπολα.

Από εκείνη τη στιγμή, εξαφανίστηκαν τα ίχνη του, αφού δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του.

Για τη διαδρομή που ακολούθησε ο 59χρονος, μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ERTnews ο δήμαρχος Αμοργού, Ελευθέριος Καραϊσκος.

«Σε λίγο θα κλείσουμε τα δύο εικοσιτετράωρα» είπε ο κ. Καραϊσκος λέγοντας ότι οι αρχές από το μεσημέρι της Τετάρτης εστιάζουν σε μια περιοχή που είναι αρκετά μεγάλη και καλύπτει σχεδόν το ένα τέταρτο του νησιού.

Μιλώντας για τις έρευνες που διεξάγονται με χερσαία, εναέρια και πλωτά μέσα, ο δήμαρχος του νησιού τόνισε ότι η διαδρομή που φέρεται να ακολούθησε ο Κάλιμπερτ είναι ένα πολυσύχναστο σημείο με χαμηλό βαθμό δυσκολίας.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι ο αγνοούμενος άλλαξε διαδρομή και επέλεξε άλλη, πιθανότατα πιο δύσβατη. Μάλιστα, όπως επισήμανε, πρόκειται για έναν άνθρωπο που γνώριζε και αγαπούσε την Αμοργό, καθώς είχε έλθει ξανά.

Ο δήμαρχος είπε ότι ο τουρίστας είχε μαζί του κινητό, με το οποίο μάλιστα είχε επικοινωνήσει από κάποιο σημείο της διαδρομής με την αδελφή του. Οι Αρχές αναζητούν τα ίχνη από το στίγμα που τους δίνει η κεραία, αλλά φαίνεται πως στο σημείο που βρίσκεται δεν έχει σήμα.

Η διαδρομή που θα ακολουθούσε ο Ερικ Κάλιμπερτ το πρωί της Τρίτης – ERTnews

«Στις έρευνες συμμετέχει η αστυνομία. Εχει έρθει κλιμάκιο και από τη Νάξο. Είναι οι αξιωματικοί από την Αστυνομική Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου, η Πυροσβεστική, το Λιμενικό, εθελοντές, η Εθελοντική Διασωστική ομάδα της Αμοργού και ομάδα από την Πάρο», πρόσθεσε ο κ. Καραϊσκος.

Επιπλέον, όπως είπε, έρευνες διεξάγονται και με drone εστιάζοντας στο βόρειο κομμάτι του νησιού, προς τη θάλασσα.

Ο 59χρονος ξεκίνησε στις 7.05 το πρωί της Τρίτης πεζοπορία από την Αιγιάλη ακολουθώντας ένα χαρακτηρισμένο μονοπάτι με τελικό προορισμό τα Κατάπολα, με ενδεικτικό χρόνο διαδρομής, σύμφωνα με πινακίδα, τις 4 ώρες και 5 λεπτά.

Σε κάποιο σημείο της διαδρομής, σύμφωνα με το iefimerida, έστειλε φωτογραφία στην αδελφή του την πινακίδα που έδειχνε το σημείο που βρίσκεται και ανέγραφε την απόσταση για άλλα σημεία του νησιού. Ηταν 9:20 το πρωί της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, το πρώτο μήνυμα του Αμερικανού στην αδελφή του εστάλη στις 07:32, όπου ξέφραζε τον ενθουσιασμό του για το νησί. Στις 09:07 επικοινώνησαν με βίντεο κλήση διάρκειας έξι λεπτών. Στις 9:20 έστειλε τη φωτογραφία με το μονοπάτι, με την αδελφή του να του γράφει: «Είμαι εντυπωσιασμένη. Ανυπομονώ να έρθω εκεί και να κάνουμε πεζοπορία μαζί».

Ενας φίλος του Κάλιμπερτ, ενημέρωσε την αστυνομία για την εξαφάνισή του, αφού είχαν περάσει οκτώ ώρες από την ώρα που είχε φύγει και δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Σύμφωνα με τον Δήμο Αμοργού, ο 59χρονος Αμερικανός ακολούθησε την διαδρομή από την περιοχή του Ασφοντυλίτη με κατεύθυνση προς τα Κατάπολα.

Ο Κάλιμπερτ φορούσε σκουρόχρωμη μπλούζα & βερμούδα. «Όποιος γνωρίζει ή έχει κάποια πληροφορία να επικοινωνήσει άμεσα με τον Αστυνομικό Σταθμό Αμοργού στο τηλέφωνο 2285071210», ανέφερε η ανακοίνωση του δήμου.

Μία γυναίκα που τον είδε τελευταία φορά, είπε στο Mega ότι μίλησε με τον Αμερικανό γύρω στις «9.30 με 10, όταν ήρθε και πήρε ένα νερό. Είχε και μαζί του ένα νερό, που το είχε πιει. Είχε καπέλο και δεν φορούσε μπλούζα. Μου είπε πως θα πάει στη Χώρα. Του είπα: “Πω, είναι μεγάλη η διαδρομή και έχει και ζέστη”. Του είπα αν θέλει ταξί, αλλά μου είπε όχι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...