Η λύση βρέθηκε και η επιδότηση για τα καύσιμα κίνησης θα δοθεί τελικά μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπως έκανε γνωστό σε δηλώσεις του το πρωί της Τετάρτης στον ΑΝΤ1, ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.
Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλος, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα είναι έτοιμη μέσα στις επόμενες ημέρες, θα καταχωρίζονται τα δεδομένα αγοράς των καυσίμων από τους δικαιούχους, ώστε να προκύπτει το ύψος της επιδότησης.
Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, στην προσπάθεια του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνηση να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες, το εισοδηματικό κριτήριο που θα μπει για το επίδομα καυσίμων, έγινε… ασανσέρ, για να «κλειδώσει» τελικά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του σταθμού, στις 25.000 ευρώ ετήσιου εισοδήματος.
«Η επιδότηση πρέπει να γίνει οριζόντια και όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν επιδότηση με την μορφή ενός voucher. Είναι λάθος η άποψη ότι άνθρωποι που έχουν ένα εισόδημα πχ. 1000 ευρώ τον μήνα δεν πλήττονται και μπορούν να βάζουν βενζίνη άμεσα», σχολίασε ο πρόεδρος Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου.
«Εμείς από το 2013 είμαστε έτοιμοι με το σύστημα εισροών – εκροών. Κάθε απόδειξη που παίρνει ο καταναλωτής έχει έναν μοναδικό αριθμό. Ο καταναλωτής θα μπορεί να ανεβάσει αυτόν τον αριθμό στην πλατφόρμα και να γίνει η διασταύρωση και να του επιστραφούν χρήματα μέσω κάποιας εκκαθάρισης», είπε αναφορικά με τον τρόπο που μπορεί να γίνει η διαδικασία βεβαίωσης και καταβολής του επιδόματος.
Οσον αφορά την επιδότηση για τον ηλεκτρικό ρεύμα, το σχέδιο της κυβέρνησης για τον Απρίλιο προβλέπει διπλασιασμό για τις επιχειρήσεις και αύξηση 50% για τα νοικοκυριά, με το συνολικό ποσό που θα διατεθεί (για τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου), να ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ.
Το πακέτο στήριξης για τον μήνα Απρίλιο «κλείδωσε» σε τηλεδιάσκεψη την Τρίτη υπό τον Πρωθυπουργό και προβλέπει ότι η επιδότηση για το ρεύμα θα είναι αυξημένη κατά 50% σε σχέση με τον Μάρτιο, αγγίζοντας τα 50-60 ευρώ. Ειδικά για τις επιχειρήσεις η επιδότηση διπλασιάζεται και από τα 65 η μεγαβατώρα, πάει τώρα στα 130 ευρώ.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News