189
Υπαίθρια εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργούν καθ' όλη την διάρκεια της εβδομάδας σε ολόκληρη τη Γερμανία | REUTERS/Thilo Schmuelgen

Η Μέρκελ ξανακάλεσε τους Γερμανούς να εμβολιαστούν άμεσα

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2021, 15:41
Υπαίθρια εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργούν καθ' όλη την διάρκεια της εβδομάδας σε ολόκληρη τη Γερμανία
|REUTERS/Thilo Schmuelgen

Η Μέρκελ ξανακάλεσε τους Γερμανούς να εμβολιαστούν άμεσα

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2021, 15:41

Εκκληση στους πολίτες να επωφεληθούν από την Εβδομάδα Εμβολιαστικής Εκστρατείας κατά της COVID-19 και να εμβολιαστούν άμεσα απηύθυνε η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ.

«Ποτέ δεν ήταν απλούστερο να εμβολιαστείς. Ποτέ δεν ήταν ταχύτερο», είπε η Μέρκελ στο εβδομαδιαίο της podcast και πρόσθεσε ότι οι πολίτες από αύριο θα μπορούν να εμβολιάζονται χωρίς ραντεβού σε μέσα μαζικής μεταφοράς, σε χώρους θρησκευτικής λατρείας, ακόμη και σε αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ανησυχώντας για το ότι το ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα, το οποίο κυμαίνεται περίπου στο 62%, δεν επαρκεί για να αποτρέψει το επερχόμενο χειμερινό κύμα της πανδημίας, ειδικά εξαιτίας της παραλλαγής του ιού Δέλτα, η κυβέρνηση επιχειρεί να ενθαρρύνει τους διστακτικούς.

Περίπου τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι στη Γερμανία έχουν νοσήσει από την COVID-19 και πάνω από 90.000 έχουν πεθάνει από επιπλοκές της νόσου.

Οπως είπε η Μέρκελ, παρότι είναι θετικό ότι περί το 66% των πολιτών έχει ήδη λάβει μια δόση του εμβολίου και το 62% έχει πλήρως εμβολιαστεί, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται και οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι είναι ανεμβολίαστοι.

«Για να περάσουμε το φθινόπωρο και τον χειμώνα πρέπει να πείσουμε περισσότερους ανθρώπους να εμβολιαστούν. Σας ζητώ να προστατευτείτε και να προστατεύσετε και άλλους ανθρώπους. Εμβολιαστείτε», τόνισε η καγκελάριος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News