187
Η Ανγκελα Μέρκελ ζήτησε από όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν | Michael Kappeler/Pool via REUTERS

Μέρκελ: Δραματική η κατάσταση με τον κορονοϊό στη Γερμανία

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2021, 14:15
Η Ανγκελα Μέρκελ ζήτησε από όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν
|Michael Kappeler/Pool via REUTERS

Μέρκελ: Δραματική η κατάσταση με τον κορονοϊό στη Γερμανία

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2021, 14:15

Εκκληση για ταχύτερη διανομή των ενισχυτικών δόσεων των εμβολίων έκανε η Ανγκελα Μέρκελ και ζήτησε από όσους είναι επιφυλακτικοί ως προς τον εμβολιασμό τους να αλλάξουν γνώμη.

Η κατάσταση με τον κορονοϊό στη Γερμανία είναι «δραματική», δήλωσε την Τετάρτη η καγκελάριος, καθώς τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν στη χώρα απανωτά ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη, το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ανέφερε ότι τα κρούσματα έφτασαν τις 52.826, το δεύτερο χειρότερο νούμερο στη χώρα, από την αρχή της πανδημίας. Το ρεκόρ σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Οι θάνατοι 294 ασθενών, το τελευταίο 24ωρο, αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα στους 98.274 νεκρούς μέχρι σήμερα.

«Δεν είναι πολύ αργά για να επιλέξει κάποιος να κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου. Οποιος εμβολιάζεται, προστατεύει τον εαυτό του και τους άλλους. Και αν εμβολιαστούν αρκετοί άνθρωποι, αυτή θα είναι η έξοδος από την πανδημία», είπε η Μέρκελ απευθυνόμενη σε συνέδριο δημάρχων γερμανικών πόλεων.

Η ίδια πρόσθεσε ότι θα πρέπει να καταβληθεί «εθνική προσπάθεια» για να υπάρξει μαζική διανομή της τρίτης δόσης των εμβολίων, καθώς η προστασία που προσέφεραν οι δύο πρώτες δόσεις άρχισε να φθίνει έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...