518
|

MERCK: Προτεραιότητα σε Βιωσιμότητα, Ευκολία, Εξοικονόμηση χώρου

Avatar Advertorial 30 Ιουνίου 2022, 13:40

MERCK: Προτεραιότητα σε Βιωσιμότητα, Ευκολία, Εξοικονόμηση χώρου

Avatar Advertorial 30 Ιουνίου 2022, 13:40

Η Γη μας δεν έχει «πέντε λεπτά ακόμη». Καθώς ο πλανήτης μας δοκιμάζεται από πολυάριθμες προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή, η έλλειψη πρώτων υλών αλλά και η άνιση πρόσβαση στην υγεία, η ανάγκη για άμεση δραστηριοποίηση είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική.

Έτσι προκύπτει η δέσμευση της Merck να δημιουργεί προστιθέμενη αξία για το περιβάλλον και την κοινωνία διαρκώς, στηριζόμενη στην πεποίθηση πως η επιστημονική πρόοδος και η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα πρέπει να συμβαδίζουν με τελικό στόχο τη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος για όλους.

Στο πλαίσιο αυτής της δέσμευσης, είμαστε πλήρως εναρμονισμένοι με την Ατζέντα 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, που εγκρίθηκε από όλα τα κράτη-μέλη των Ηνωμένων Εθνών, η οποία μας οδηγεί να πάρουμε μέτρα για ένα βιώσιμο πλανήτη μέχρι το 2030 και ουσιαστικά αποτελεί μια δέσμευση για την εξάλειψη της φτώχειας δίνοντας προτεραιότητα στην ανθρώπινη ευημερία και έναν υγιή πλανήτη.

Ήδη, οι εγκαταστάσεις παραγωγής και ανάπτυξης της Merck στην Ευρώπη είναι πιστοποιημένες με διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (ISO 14001) και είναι προσηλωμένες στο να μειώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των λειτουργιών τους. Ο στόχος μας για το νερό είναι η βελτίωση του σχετικού αποτυπώματός μας σε ποσότητα. Τα ορόσημα για τους στόχους μας σχετικά με το νερό και τα απόβλητα είναι το 2025 και το 2030, αντίστοιχα. Όσον αφορά στη φιλοδοξία μας για τα απόβλητα, στοχεύουμε να μειώσουμε τις συνολικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις της διάθεσης των αποβλήτων μας.

Παράλληλα, ως όμιλος, έχουμε δεσμευθεί να ανεβάζουμε συνεχώς τον πήχη σε όλες τις πτυχές βιωσιμότητας και να αναλαμβάνουμε ακόμη περισσότερες πρωτοβουλίες με υψηλού αντίκτυπου αποτελέσματα. Ένα πολύ χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα είναι η νέα συσκευασία Slim Pack για τα προϊόντα της Merck για τη γονιμότητα.

Ακριβώς όπως σε ό,τι σχετίζεται με τις θεραπείες γονιμότητας, κάθε βήμα έχει σημασία, με τον ίδιο τρόπο κάθε μικρό βήμα που πραγματοποιούμε για την προστασία του περιβάλλοντος, έχει σημασία για τον πλανήτη μας. Έτσι δημιουργήθηκε η συσκευασία Slim Pack. Η νέα συσκευασία είναι κατά 40% μικρότερη από αυτήν που κυκλοφορούσε για τις πένες γονιμότητας έως τώρα. Καταλαμβάνοντας λιγότερο χώρο για τη φύλαξή της στο ψυγείο, είτε στο φαρμακείο είτε στο σπίτι, η Slim Pack θα βελτιώσει τις συνθήκες μεταφοράς και αποδοτικότητας, θα μειώσει την ανάγκη για ψυχρό χώρο αποθήκευσης και θα διευκολύνει όλους τους εμπλεκόμενους στην αλυσίδα διανομής, αλλά και τους ασθενείς. Συγκεκριμένα, η εξοικονόμηση χώρου φτάνει στο 55% ανά παλέτα. Παράλληλα, η νέα συσκευασία αποτελείται από 100% ανακυκλώσιμο χαρτόνι, το οποίο έρχεται να αντικαταστήσει την προηγούμενη πλαστική θήκη, με στόχο τη μείωση της ετήσιας παραγωγής πλαστικών απορριμμάτων κατά 180 μετρικούς τόνους, περίπου.

Πέραν των παραπάνω, η Merck έχει ήδη προχωρήσει στην ενίσχυση της υγειονομικής μας εφοδιαστικής αλυσίδας σε χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος χώρες και έχει αναλάβει ενεργή πρωτοβουλία, πρωτοπορώντας στην προσπάθεια εξάλειψης της σχιστοσωμίασης ως προβλήματος δημόσιας υγείας, ενώ στην Ελλάδα υλοποιούνται πλήθος εσωτερικών δράσεων και επικοινωνιών με το σύνθημα «I AM TOMORROW».

Εμείς στην Merck λοιπόν δεν περιμένουμε ούτε 5 λεπτά ακόμη! Αναλαμβάνουμε δράση τώρα τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε τοπικό επίπεδο, με στόχο την κινητοποίηση όλων μας προς συμπεριφορές που θα συνεισφέρουν στη βιωσιμότητα του πλανήτη μας, για το αύριο των παιδιών μας, για τη ζωή όλων μας!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...