226
Ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, αριστερά και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης | Twitter/@AnastasiadesCY

Μενέντεζ: Στόχος μου να δω και τον τελευταίο τούρκο στρατιώτη να φεύγει από την Κύπρο

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2021, 21:57
Ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, αριστερά και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης
|Twitter/@AnastasiadesCY

Μενέντεζ: Στόχος μου να δω και τον τελευταίο τούρκο στρατιώτη να φεύγει από την Κύπρο

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2021, 21:57

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, τίμησε τη Δευτέρα με το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Μακαρίου Γ΄ τον αμερικανό γερουσιαστή και πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Οπως τόνισε στην αντιφώνησή του ο αμερικανός γερουσιαστής στόχος του είναι να δει και τον τελευταίο τούρκο στρατιώτη να φεύγει από την Κύπρο.

Είπε ακόμη ότι οι απειλές κατά της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας παραμένουν σημαντικές, κάνοντας αναφορά στις προσπάθειες του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για διχοτόμηση της Κύπρου. «Είναι λάθος, είναι κακό για όλους τους Κύπριους και είναι κακό για την περιοχή», υπογράμμισε.

Ο κ. Αναστασιάδης, προσφωνώντας τον γερουσιαστή Μενέντεζ, υπογράμμισε πως μέσα από τη δράση και την πολιτική του έχει συμβάλει σημαντικά στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας, ανά τον κόσμο.

Πρόσθεσε πως σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του ο γερουσιαστής έχει απαιτήσει την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο και την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών όλων των Κυπρίων, μέσα από μια βιώσιμη και διαρκή λύση του Κυπριακού, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα των ΗΕ και τις αρχές και αξίες της ΕΕ. Επιπλέον, υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο του γερουσιαστή Μενέντεζ στην προώθηση της στρατηγικής, εταιρικής σχέσης μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και ΗΠΑ καθώς και τον καθοριστικό του ρόλο στην προώθηση του East Med Act, του αμερικανικού νόμου για την εταιρική σχέση ασφάλειας και ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News