330
Ο Μπομπ Μενέντεζ στο Καπιτώλιο πριν από λίγο καιρό. Τώρα ακόμα και η παρουσία του εκεί τίθεται υπό αμφισβήτηση | REUTERS/Mary F. Calvert/File Photo

«Μενέντεζ παραιτήσου!» – Βγήκαν τα μαχαίρια στην Ουάσινγκτον για τον γερουσιαστή

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2023, 09:40
Ο Μπομπ Μενέντεζ στο Καπιτώλιο πριν από λίγο καιρό. Τώρα ακόμα και η παρουσία του εκεί τίθεται υπό αμφισβήτηση
|REUTERS/Mary F. Calvert/File Photo

«Μενέντεζ παραιτήσου!» – Βγήκαν τα μαχαίρια στην Ουάσινγκτον για τον γερουσιαστή

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2023, 09:40

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στην αμερικανική Γερουσία και στην Ουάσινγκτον —και ακούγονται ως την Αθήνα. Ο Μπομπ Μενέντεζ, γερουσιαστής των Δημοκρατικών από το Νιου Τζέρσεϊ, αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, ένα εξαιρετικά κρίσιμο πόστο και για τα Ελληνοτουρκικά, καθώς βρίσκεται στη δίνη ενός σκανδάλου δωροληψίας.

Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στο Σώμα, Τσακ Σούμερ, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο Μενέντεζ αποχωρεί «προσωρινά» από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, μετά τις κατηγορίες ότι ο ίδιος και η σύζυγός του δωροδοκήθηκαν από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ.

Στην ανακοίνωσή του, ο Σούμερ ανέφερε ότι ο Μενέντεζ –ο οποίος δεν έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί από την έδρα του στη Γερουσία– έχει δικαίωμα στην προσήκουσα διαδικασία και σε μια δίκαιη δίκη. Πρόσθεσε ότι ο Μενέντεζ θα αποχωρήσει από την προεδρία της Επιτροπής «μέχρι να επιλυθεί το θέμα».

♦ Διαβάστε: Πώς προέκυψε η έρευνα για τον Μενέντεζ

O 69χρονος σήμερα Μενέντεζ περιγράφεται ως ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος, από τους πιο ισχυρούς παράγοντες στη Γερουσία και άνθρωπος-κλειδί για τα ελληνικά συμφέροντα. Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις πριν έναν μήνα βρέθηκε στην Αθήνα και μεταξύ άλλων συνέφαγε ιδιωτικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ούτε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν θέλει να ακούει για τον Μενέντεζ, τον οποίο τον έχει αποκαλέσει «εχθρό της Τουρκίας».

Τώρα όμως, όλο και περισσότεροι ζητούν την απομάκρυνση του Μενέντεζ ακόμα και από τη Γερουσία, όπου μετρά 17 χρόνια παρουσίας.

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι, Φιλ Μέρφι, ζήτησε από τον γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ – ο οποίος εκπροσωπεί την συγκεκριμένη αμερικανική πολιτεία– να παραιτηθεί λόγω των κατηγοριών για δωροληψία που αντιμετωπίζει.

«Οι ισχυρισμοί στο κατηγορητήριο σε βάρος του γερουσιαστή Μενέντεζ και άλλων τεσσάρων εμπλεκομένων εγείρουν βαθύτατη ανησυχία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνήτης, για να προσθέσει:

«Είναι τόσο σοβαροί που θέτουν σε κίνδυνο την ικανότητα του γερουσιαστή Μενέντεζ να εκπροσωπεί τον λαό της πολιτείας μας. Ως εκ τούτου, ζητώ την άμεση παραίτησή του».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...