160
Η Λίνα Μενδώνη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, την Τετάρτη | SKAI/WebTV

Μενδώνη: «Καμία ανοχή αν υπάρξουν επίσημες καταγγελίες»

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2021, 13:09
Η Λίνα Μενδώνη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, την Τετάρτη
|SKAI/WebTV

Μενδώνη: «Καμία ανοχή αν υπάρξουν επίσημες καταγγελίες»

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2021, 13:09

«Δεν θα υπάρξει καμιά ανοχή, εφόσον υπάρξουν συγκεκριμένες καταγγελίες», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αναφορικά με όσα έρχονται στο φως για περιστατικά παρενόχλησης και κακοποίησης στον χώρο του θεάματος.

«Ολο το σενάριο που στήθηκε περί παραίτησης του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου δεν ευσταθεί», είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε, δε, ότι επώνυμη καταγγελία ή non paper δεν έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Πολιτισμού. «Οταν δεν υπάρχουν, μη δημιουργούμε πλαίσιο ανθρωποφαγίας που δεν στέκει σε κράτος Δικαίου. Αν υπάρχουν επίσημες καταγγελίες, οφείλουμε να παρέμβουμε, όχι όμως σε φήμες και συζητήσεις στα social media».

Η κυρία Μενδώνη, αναφερόμενη γενικότερα στη χιονοστιβάδα καταγγελιών καλλιτεχνών, τόνισε ότι «είναι μια νοσηρή κατάσταση που έρχεται στο φως και ήταν καιρός να σπάσει το απόστημα».

Η υπουργός υπογράμμισε ότι «δεν είναι ένα φαινόμενο που εμφανίζεται πρώτη φορά και ότι τώρα είναι η σειρά η δική μας να αντιμετωπίσουμε αυτό το μείζον θέμα, το οποίο δημιουργείται όχι μόνο στο θέατρο, αλλά γενικότερα στην κοινωνία, και να ξεκινήσει η κάθαρση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...