246
Τζόρτζια Μελόνι (αριστερά), Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (δεξιά): Μια ενδιαφέρουσα σχέση εντός ΕΕ | REUTERS/Yara Nardi/File Photo

Μελόνι: Θα συνεργαστώ με την Ούρσουλα, και ας μην την ψήφισα

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2024, 13:25
Τζόρτζια Μελόνι (αριστερά), Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (δεξιά): Μια ενδιαφέρουσα σχέση εντός ΕΕ
|REUTERS/Yara Nardi/File Photo

Μελόνι: Θα συνεργαστώ με την Ούρσουλα, και ας μην την ψήφισα

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2024, 13:25

Ανοιχτή στη συνεργασία με την άρτι επανεκλεγείσα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δηλώνει η ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

Το κόμμα της Μελόνι, τα Αδέλφια της Ιταλίας, ψήφισε κατά της δεύτερης θητείας της Γερμανίδας στο τιμόνι της Κομισιόν. Η Φον ντερ Λάιεν εξελέγη πανηγυρικά με 401 ψήφους καταφέρνοντας να εξασφαλίσει και την στήριξη των Πρασίνων.

«Έχουμε συνεργαστεί μέχρι τώρα και θα εξακολουθήσουμε να το κάνουμε και στο μέλλον. Είμαστε άνθρωποι που έχουμε ευθύνες και κατανοούμε τη σημασία τους», δήλωσε η Μελόνι σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera .

Η Μελόνι, που ηγείται της δεξιάς κυβέρνησης στην Ιταλία από το 2022, είπε πως συμφωνεί με τις παρατηρήσεις της φον ντερ Λάιεν στην ομιλία της προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με την ανάγκη να ελεγχθεί η μετανάστευση. Πρόσθεσε ωστόσο πως γενικά η Ευρώπη χρειάζεται λιγότερους κανόνες και πρέπει να βρει τρόπους να ενισχύσει την οικονομική ανταγωνιστικότητά της.

Τόνισε επίσης τον σημαντικό ρόλο της Ιταλίας ως τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας στην ΕΕ και ιδρυτικού μέλους της Ένωσης, υπογραμμίζοντας πως η χώρα της έχει την πιο σταθερή κυβέρνηση από όλες τις μεγάλες χώρες της ΕΕ.

«Όλοι αναγνωρίζουν το βάρος και τον ρόλο της Ιταλίας», είπε.

Η ιταλίδα πρωθυπουργός είπε επίσης πως θα μπορέσει να συνεργαστεί με όποιον κι αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ τον Νοέμβριο. «Η σκέψη ότι μια συμμαχία μεταξύ δύο χωρών της G7 θα αλλάξει με την αλλαγή κυβέρνησης είναι ανόητη και παιδαριώδης. Για μένα αυτό που μετράει είναι η δύναμη της συμμαχίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...