199
Σπίτι καίγεται στην Ηλεία | Patris News

Μεγάλη φωτιά και στην Ηλεία – εκκενώθηκε παιδική κατασκήνωση στη Φρίξα

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2022, 18:44
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 24/7/2022, 19:45
Σπίτι καίγεται στην Ηλεία
|Patris News

Μεγάλη φωτιά και στην Ηλεία – εκκενώθηκε παιδική κατασκήνωση στη Φρίξα

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2022, 18:44
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 24/7/2022, 19:45

Μεγάλες διαστάσεις έλαβε η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μακρίσια, του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, στην Ηλεία.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, «εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση στην περιοχή Φρίξα, ενώ έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση των περιοχών Κρέστενα, Μακρίσια και Σκυλλουντία».

Συγκεκριμένα, μήνυμα, μέσω της υπηρεσίας επικοινωνιών εκτάκτου ανάγκης 112 του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Κρέστενα, Φρίξα, Μακρίσια και Σκυλλουντία της Ηλείας ώστε να αποφεύγουν τις συγκεκριμένες περιοχές.

Το απόγευμα της Κυριακής, το πύρινο μέτωπο απειλούσε τα πρώτα σπίτια στις περιοχές, Κρέστενα και Σκυλλουντία, ενώ κινούνταν προς τις περιοχές Γρύλλος, Βρύνα και Σμέρνα, είπε ο κ. Γιαννόπουλος.

Το απόγευμα, στην περιοχή επιχειρούσαν 125 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 43 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα.

Σε ανακοίνωσή του, το υπ. Υγείας ανέφερε ότι για την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στην περιοχή Μακρίσια Ηλείας, είχαν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα τα Κέντρα Υγείας Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως καθώς επίσης και το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου. Μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, μόνο ένας πολίτης που υπέστη ζημιές το σπίτι του από την πυρκαγιά είχε προσέλθει με αναπνευστικά προβλήματα, στο Κ.Υ. Κρεστένων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...