360
O Νεϊμάρ ξεσπά σε λυγμούς μετά τα πέναλτι και τον αποκλεισμό της ομάδας του | Reuters

Μεγάλη έκπληξη στο Μουντιάλ: Οι Κροάτες απέκλεισαν τους Βραζιλιάνους

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2022, 20:00
O Νεϊμάρ ξεσπά σε λυγμούς μετά τα πέναλτι και τον αποκλεισμό της ομάδας του
|Reuters

Μεγάλη έκπληξη στο Μουντιάλ: Οι Κροάτες απέκλεισαν τους Βραζιλιάνους

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2022, 20:00

Μέχρι το 117′ του αγώνα Βραζιλία – Κροατία, όλα έδειχναν ότι η 9η Δεκεμβρίου θα ήταν η ημέρα που o Νεϊμάρ θα έδειχνε σε όλον τον Κόσμο –και ίσως στον ίδιο του τον εαυτό– ότι δεν είναι απλώς ένας τρομακτικά ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, που όμως υστερεί σε άλλα, ψυχικά χαρίσματα. Θα ήταν η ημέρα που θα ηγούνταν μιας μεγάλης πρόκρισης.

Ο Βραζιλιάνος ήταν εκείνος που ξεκλείδωσε μόνος του την εξαιρετική άμυνα τον Κροατών και πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ στην παράταση του πρώτου ημιτελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ενα μάλλον τυχερό γκολ των Κροατών, όμως, λίγο πριν το τέλος, έστειλε τον αγώνα στα πέναλτι. Και εκεί ο τερματοφύλακας Ντόμινικ Λιβάκοβιτς συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει με τους Ιάπωνες…

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Για τους περισσότερους η Βραζιλία ήταν το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση, αφού είχε παρουσιάσει πολύ καλό πρόσωπο στους αγώνες της. Αντιθέτως, οι Κροάτες… δεν έπειθαν.

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, όμως, η παρέα του σπουδαίου Λούκα Μόντριτς κατάφερε να απορροφήσει την πίεση των Βραζιλιάνων και ισορρόπησε το παιχνίδι. Κάπως έτσι, χωρίς πολλές συγκινήσεις, ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί, με μια μαγευτική ενέργεια, ο Νεϊμάρ πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ που όλα έδειχναν ότι θα οδηγούσε τους Βραζιλιάνους στον ημιτελικό του Μουντιάλ.

Ο Νεϊμάρ πανηγυρίζει μετά το υπέροχο γκολ του

Ενα γκολ του Πέτκοβιτς όμως, με την μπάλα να βρίσκει σε αμυντικό της Βραζιλίας και να αλλάζει πορεία, έστειλε τον αγώνα στα πέναλτι, όπου ο εξαιρετικός Λιβάκοβιτς έπιασε το πρώτο, σε εκτέλεση του Ροντρίγκο.

Ο Λιβάκοβιτς πιάνει το πέναλτι του Ροντρίγκο και η πλάστιγγα αρχίζει να γέρνει προς τους Κροάτες

Το ηθικό των Κροατών ήταν στα ύψη και έτσι ευστόχησαν σε όλα τα πέναλτι που εκτέλεσαν. Τελικά, ο Μαρκίνιος βρήκε το δοκάρι στο τέταρτο πέναλτι της Βραζιλίας και η Κροατία ολοκλήρωσε την μεγάλη έκπληξη βυθίζοντας τους Βραζιλιάνους στην απόγνωση για ακόμα έναν οδυνηρό αποκλεισμό.

Οι Κροάτες θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Ολλανδία – Αργεντινή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...