275
Ο πρίγκιπας Χάρι με τη στρατιωτική στολή συνομιλεί με τον παππού του, σε παλαιότερη εμφάνιση της βασιλικής οικογένειας | REUTERS/Toby Melville

Η Ελισάβετ Β’ έδωσε τη λύση στο τι θα φορούν ο Χάρι και ο Αντριου στην κηδεία του Φιλίππου

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2021, 14:11
Ο πρίγκιπας Χάρι με τη στρατιωτική στολή συνομιλεί με τον παππού του, σε παλαιότερη εμφάνιση της βασιλικής οικογένειας
|REUTERS/Toby Melville

Η Ελισάβετ Β’ έδωσε τη λύση στο τι θα φορούν ο Χάρι και ο Αντριου στην κηδεία του Φιλίππου

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2021, 14:11

Στη βρετανική βασιλική οικογένεια, που το θεαθήναι και το πρωτόκολλο είναι εξίσου σημαντικά με τα γεγονότα, το ζήτημα της εμφάνισης των μελών της στην κηδεία του δούκα του Εδιμβούργου παίζει πρωτεύοντα ρόλο.

Ιδίως όταν το ζήτημα αφορά τα δύο απολωλότα πρόβατα της οικογένειας, τον πρίγκιπα Χάρι, που έχει επιλέξει να αποχωρήσει από τα επίσημα καθήκοντά του και να μετακομίσει στις ΗΠΑ, και τον πρίγκιπα Αντριου, γιο της Ελισάβετ και του Φιλίππου, που αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τις επίσημες υποχρεώσεις του μετά τις κατηγορίες εναντίον του για ανάμειξή του στο δίκτυο παιδεραστίας του Τζέφρι Επσταϊν και της Γκισλέιν Μάξγουελ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα του Μπάκιγχαμ, οι δύο πρίγκιπες έχουν χάσει το δικαίωμα να φορούν τις στρατιωτικές τους στολές, κάτι για το οποίο, ειδικά ο Χάρι, πολύ στενοχωρήθηκε.

Οι βρετανικές εφημερίδες γράφουν όμως ότι και ο πρίγκιπας Αντριου θέλει να παραστεί στην κηδεία του πατέρα του φορώντας την στολή του ναυάρχου.

Στον Αντριου είχε αποδοθεί τιμητικά ο βαθμός του υποναυάρχου στα 55α του γενέθλια το 2015 και στα 60ά του γενέθλια επρόκειτο να προαχθεί σε ναύαρχο κάτι όμως που «πάγωσε» μετά τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του με τον Επσταϊν.

Το ζήτημα περιπλέκεται καθώς οι δύο αυτοί πρίγκιπες είναι και οι μοναδικοί που είχαν ενεργό συμμετοχή στον στρατό: ο Χάρι στο Αφγανιστάν και ο Αντριου στον πόλεμο στα Φόκλαντ το 1982.

Παραδοσιακά σε τέτοιες επίσημες περιστάσεις, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας φορούν στρατιωτικές στολές, συχνά αντανακλώντας τους τιμητικούς τίτλους που κατέχουν.

Τη λύση έσπευσε να δώσει η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ η οποία, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, ζήτησε από όλους να φορούν πένθιμα πολιτικά ρούχα στην κηδεία που θα γίνει το Σάββατο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...