283
H εικόνα της ντροπής που προκάλεσε τη δημόσια συγγνώμη του υφυπουργού Αθλητισμού | Facebook

Mea culpa Aυγενάκη για τη ντροπή με τον πρόεδρο της Παραολυμπιακής Επιτροπής στο Ηράκλειο

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2022, 10:36
H εικόνα της ντροπής που προκάλεσε τη δημόσια συγγνώμη του υφυπουργού Αθλητισμού
|Facebook

Mea culpa Aυγενάκη για τη ντροπή με τον πρόεδρο της Παραολυμπιακής Επιτροπής στο Ηράκλειο

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2022, 10:36

H εικόνα που απαθανατίστηκε από τον φωτογραφικό φακό, στα εγκαίνια αθλητικών εγκαταστάσεων στην παραλία του Καρτερού στο Ηράκλειο της Κρήτης, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Σε ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα κατά την τελετή του αγιασμού, είχαν πάρει θέση πέντε ιερείς, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, και άλλοι τοπικοί παράγοντες. Παραδίπλα, ακριβώς από κάτω, ως «φτωχός συγγενής», στο αναπηρικό του αμαξίδιο ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Καπελλάκης.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης τον είχαν μεν προσκαλέσει, ωστόσο δεν μερίμνησαν ώστε να τοποθετηθεί μία ράμπα ώστε να έχει πρόσβαση με το αναπηρικό του αμαξίδιο στην εξέδρα των επισήμων (ή έστω να μην υπάρχει καθόλου η εξέδρα που εμπόδιζε την πρόσβαση στον πρόεδρο της Παραολυμπιακής Επιτροπής).

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο ίδιος ο υφυπουργός Αθλητισμού παραδέχθηκε πως «ήταν λάθος» ο παραγκωνισμός αυτός του κ. Καπελλάκη, κάνοντας λόγο για παράλειψη που δεν θα επαναληφθεί…

«Ηταν λάθος και δεσμεύομαι πως δεν θα επαναληφθεί! Τέτοια εικόνα, όπως η μη πρόνοια πρόσβασης του Προέδρου της Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή – Hellenic Paralympic Committee, Γιώργου Καπελλάκη, στην πρόχειρη εξέδρα για τον αγιασμό των εγκαταστάσεων Karteros Beach Sports Center, τέτοια παράλειψη δεν θα ξανασυμβεί.

»H κουλτούρα συμπερίληψης είναι φιλοσοφία μας από την πρώτη ημέρα στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, αλλά και βασικός άξονας πολιτικής της Κυβέρνησής μας. Και αυτό το γνωρίζουν καλά οι αθλητές ΑμεΑ. Και το αναγνωρίζουν.

»Το δήλωσε, αμέσως μετά, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο (σ.σ. πάνω), ο ίδιος ο Γιώργος Καπελλάκης, τον οποίο ευχαριστώ θερμά. “Με τις συμπεριφορές σας μας αντιμετωπίζετε ίσα. Ήταν μεγάλο παράπονό μας όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είχαμε ίση αντιμετώπιση και με σένα τη βρήκαμε, Λευτέρη Αυγενάκη. Κι είναι πολύ βασικό αυτό, όχι μόνο για τους Αθλητές με Αναπηρία, αλλά για όλη την κοινωνία”».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...