243
Ο φρούραρχος της Βουλής θυροκόλλησε το Προεδρικό Διάταγμα νωρίς το βράδυ της Τρίτης. Εκλογές στις 7 Ιουλίου. Νέα Βουλή στις 17 Ιουλίου... | ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Με ώρες καθυστέρηση θυροκολλήθηκε το Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2019, 19:53
Ο φρούραρχος της Βουλής θυροκόλλησε το Προεδρικό Διάταγμα νωρίς το βράδυ της Τρίτης. Εκλογές στις 7 Ιουλίου. Νέα Βουλή στις 17 Ιουλίου...
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Με ώρες καθυστέρηση θυροκολλήθηκε το Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2019, 19:53

Τυπική διαδικασία αλλά άργησε πολύ, γεγονός που προκάλεσε αίσθηση. Αρχικά είχαν πει ότι το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών θα θυροκολλούνταν στο κοινοβούλιο το μεσημέρι, έπειτα ότι αυτό θα γινόταν στις 6 μ.μ. Τελικά θυροκολλήθηκε στις 7.49 μ.μ. της Τρίτης 11 Ιουνίου 2019 –ημερομηνία σημαντική καθώς οδηγούμαστε σε εθνικές κάλπες ύστερα από τριάμισι χρόνια.

Το όλο… τελετουργικό έγινε στην ανατολική είσοδο του κτιρίου της Εθνικής Αντιπροσωπείας –το ΠΔ θυροκόλλησε ο φρούραρχος της Βουλής, υποστράτηγος, Κωνσταντίνος Κυριαζόπουλος– ένα και πλέον 24ωρο μετά την επίσκεψη (εδώ) του Αλέξη Τσίπρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από τον οποίο ο Πρωθυπουργός ζήτησε το απόγευμα της Δευτέρας την προκήρυξη πρόωρων εκλογών λόγω των κινδύνων που εγκυμονεί για την οικονομία η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος μετά το δυσμενές για την κυβέρνηση αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου.

Το Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη από τον Προκόπη Παυλόπουλο όρισε εθνικές εκλογές για την ανάδειξη νέου κοινοβουλίου την Κυριακή, 7 Ιουλίου 2019. Η θυροκόλλησή του σημαίνει αυτομάτως τη διάλυση της Βουλής που είχε προκύψει στις 20 Σεπτεμβρίου 2015 και την είσοδό μας σε προεκλογική περίοδο.

Η Βουλή, με τη νέα σύνθεσή της, θα συνεδριάσει την Τετάρτη 17 Ιουλίου, οπότε θα γίνει και η ορκωμοσία των νέων βουλευτών.

Αμέσως μετά θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του Προεδρείου του Κοινοβουλίου, με την εκλογή του νέου προέδρου, των αντιπροέδρων του Σώματος και των κοσμητόρων και γραμματέων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...