452
Ο Βασίλης Κικίλιας και η Δόμνα Μιχαηλίδου συνομιλούν με τον Μιχάλη Γιοβανίδη | Facebook

Με τον πρώτο έλληνα εμβολιασθέντα συναντήθηκαν Κικίλιας και Μιχαηλίδου

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2021, 14:07
Ο Βασίλης Κικίλιας και η Δόμνα Μιχαηλίδου συνομιλούν με τον Μιχάλη Γιοβανίδη
|Facebook

Με τον πρώτο έλληνα εμβολιασθέντα συναντήθηκαν Κικίλιας και Μιχαηλίδου

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2021, 14:07

Με τον πολίτη που έκανε πρώτος το εμβόλιο για τον κορονοϊό στην Ελλάδα, συναντήθηκαν τη Δευτέρα, στο Παράρτημα ΑμεΑ Ανατολικής Αθήνας, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αναφέρεται πως, «σκοπός της επίσκεψής τους ήταν να μεταφέρουν τις ευχές τους για την Ανάσταση στους ωφελούμενους και κυρίως στον Μιχάλη Γιοβανίδη, τον πρώτο ηλικιωμένο που εμβολιάστηκε στις 27.12.2020 στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Ο κ. Γιοβανίδης διαμένει στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Μελίσσια και είχε εκδηλώσει την επιθυμία του να είναι ο πρώτος που θα εμβολιαστεί, για να θωρακιστεί απέναντι στην πανδημία, αλλά και να στηρίξει την εθνική προσπάθεια. Καταχειροκροτούμενοι από το νοσηλευτικό προσωπικό, οι δύο πολίτες που είχαν εμβολιαστεί πρώτοι, ήταν η νοσηλεύτρια Ευσταθία Καμπισιούλη και ο 88χρονος κ. Γιοβανίδης.

Ο 88χρονος χαίρει άκρας υγείας και έκανε Πάσχα μαζί με τους υπόλοιπους ωφελούμενους στη δομή που φιλοξενείται».

Η κυρία Μιχαηλίδου και ο κ. Κικίλιας συνομίλησαν με το διοικητικό προσωπικό και τους τρόφιμους, που τόνισαν ότι «μετά τον εμβολιασμό νιώθουν ασφαλείς και περισσότερο υγιείς», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η κυρία Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Ο κ. Γιοβανίδης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Είναι η προσωποποίηση της “Ελευθερίας”. Από την αρχή μας είχε δηλώσει την επιθυμία του να είναι ο πρώτος που θα κάνει το ταξίδι προς την ελευθερία για να φτάσει και πρώτος στο τέλος αυτής της τόσο δύσκολης περιπέτειας. Δυνατός και υγιής, έκανε χιούμορ και έδωσε και σε εμάς ένα μάθημα ζωής. Φροντίσαμε, ώστε οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας να εμβολιαστούν πρώτοι μέσα στις δομές, που ζουν, χωρίς να μετακινηθούν και να ταλαιπωρηθούν, ώστε να τους προστατεύσουμε ως οφείλουμε. Συνεχίζουμε με ταχύτητα τους εμβολιασμούς και σύντομα η χώρα μας θα είναι θωρακισμένη. Ο εμβολιασμός είναι η ελευθερία μας».

Από την πλευρά του, ο κ. Κικίλιας, σημείωσε: «Το μόνο που μπορεί να σε σώσει είναι το εμβόλιο, μου είπε ο Μιχάλης Γιοβανίδης, ο πρώτος συμπολίτης μας που εμβολιάστηκε, δίνοντας το παράδειγμα σε όλους μας. Ηταν πολύ χαρούμενος που είναι προστατευμένος και μου έκανε εντύπωση η ζωντάνια και ο δυναμισμός, που εξέπεμπε. Η Επιχείρηση “Ελευθερία” προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, πάντα με ασφάλεια και σεβασμό προς τους πολίτες. Πλέον, όλοι οι πολίτες άνω των 30 ετών μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους.

Στην ηλικιακή ομάδα 45-49, που άνοιξε το Μ. Σάββατο, μέχρι χθες βράδυ, είχαν κλείσει τα ραντεβού τους 170.000 συμπολίτες μας».

Στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ανατολικής Αθήνας (Θ.Χ.Π.ΑΝ.Α.) διαμένουν ηλικιωμένοι και χρονίως πάσχοντες. Το θεραπευτήριο λειτουργεί ως παράρτημα του Ν.Π.Δ.Δ. «Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής», που υπάγεται στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας.

«Το μόνο που μπορεί να σε σώσει είναι το εμβόλιο», μου είπε ο Μιχάλης Γιοβανίδης, ο πρώτος συμπολίτης μας που…

Posted by Vassilis Kikilias on Monday, May 3, 2021

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News