435
|

Με τον ναύαρχο Αποστολάκη ο Κασσελάκης στον Δένδια για τα F-35

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2024, 13:46

Με τον ναύαρχο Αποστολάκη ο Κασσελάκης στον Δένδια για τα F-35

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2024, 13:46

Τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας, το μισθολογικό των στρατιωτικών και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών, βρέθηκαν στο επίκεντρο ενημερωτικής επίσκεψης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπου έγινε δεκτός από τον υπουργό Νίκο Δένδια.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  έφθασε στο Πεντάγωνο συνοδευόμενος από τον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας, ναύαρχο Αποστολάκη. Η ενημέρωση από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ  διήρκεσε περίπου 45 λεπτά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είχε και κατ΄ιδίαν 40λεπτη συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Δένδια, με αντικείμενο τα εθνικά θέματα.

Στις δηλώσεις του ο Στέφανος Κασσελάκης ευχαρίστησε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ για την «ειλικρινή», όπως είπε, συζήτηση, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να είναι παραγωγικός στα εθνικά θέματα και την Αμυνα της χώρας.

«Για μας τα εθνικά θέματα, η Αμυνα της χώρας, δεν είναι ζήτημα επικοινωνίας. Είναι ζήτημα της ασφάλειας της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα. Και έτσι τα αντιμετωπίζουμε», ανέφερε.

Οσο για τα εξοπλιστικά, μετά το αρχικό μούδιασμα για τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού το Σάββατο το πρωί, θέλησε να σημειώσει ότι  «βρισκόμαστε στην αρχή μιας μακράς διαδικασίας μέχρι να φθάσουμε σε συμφωνία για την οποία θα υπάρχει ενημέρωση».

«Αναδείξαμε συγχρόνως τα ζητήματα για την αμοιβή των στρατιωτικών και τον οικογενειακό τους σχεδιασμό που έχουν μείνει πίσω και συγχρόνως ζητήματα συνολικού και ολιστικού εκσυγχρονισμού των υποδομών της χώρας και των αμυντικών υποδομών ειδικά», πρόσθεσε, με πρόφαστη πάντως τις σχετικές ανακοινώσεις του ίδιου του υπουργού Εθνικής Αμυνας (περισσότερα αντίστοιχα εδώ και εδώ).

Από την πλευρά του, κ. Δένδιας δώρισε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το θυρεό του υπουργείου, σε ανάμνηση της επίσκεψής του.

Στην ενημέρωση που ακολούθησε, συμμετείχαν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων με επικεφαλής τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτριο Χούπη, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Αντώνιος Οικονόμου και άλλοι αρμόδιοι επιτελείς.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) όπου και ξεναγήθηκε από τον πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Αθανάσιο Τσιόλκα.

«Η συμμετοχή της ελληνικής βιομηχανίας στην αποτρεπτική και αμυντική ανάγκη που έχει η Ελλάδα είναι για μας ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα. Πρέπει να στηρίξουμε τις εγχώριες βιομηχανίες, ώστε να είναι και εύρωστες και αποτελεσματικές. Αυτό να το θεωρήσετε δεδομένο», δήλωσε ο κ. Κασσελάκης πριν από  την έναρξη της συνάντησης με τη διοίκηση των ΕΑΣ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...