226
O εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας της Τουρκίας αρχιπλοίαρχος Ζεκί Ακτούρκ στην εβδομαδιαία ενημέρωση Τύπου | Χ/T.C. Millî Savunma Bakanlığı

Με το βλέμμα σε Γάζα και Λίβανο οι Τούρκοι ετοιμάζονται για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο!

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2024, 14:41
O εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας της Τουρκίας αρχιπλοίαρχος Ζεκί Ακτούρκ στην εβδομαδιαία ενημέρωση Τύπου
|Χ/T.C. Millî Savunma Bakanlığı

Με το βλέμμα σε Γάζα και Λίβανο οι Τούρκοι ετοιμάζονται για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο!

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2024, 14:41

Τον κώδωνα του κινδύνου για έναν ολοκληρωτικό Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο έκρουσε κατά την καθιερωμένη εβδομαδιαία ενημέρωση Τύπου ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Αμυνας, με την παράλληλη διαβεβαίωση ότι η χώρα του είναι πλήρως προετοιμασμένη ακόμη και για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Δεν είναι καθόλου απίθανο το ενδεχόμενο ενός Γ’ ΠΠ, η Τουρκία, όμως, είναι πλήρως προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή, είπε ο αρχιπλοίαρχος Ζεκί Ακτούρκ (δείτε τον κάτω στο σχετικό βίντεο).

«Αν ρωτάτε αν υπάρχει κίνδυνος ενός ολοκληρωτικού Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως στον Α’ και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, φυσικά και είναι μια πιθανότητα. Ως υπουργείο Αμυνας, κάνουμε τις εκτιμήσεις μας σχετικά με την άμυνα και την ασφάλειά μας και επικαιροποιούμε τα σχέδιά μας υπό το φως των νέων εκτιμήσεων», διαβεβαίωσε ο τούρκος εκπρόσωπος σε μία ακόμη δήλωση που έρχεται να προστεθεί στο μπαράζ προειδοποιήσεων της Αγκυρας για τον κίνδυνο εξάπλωσης –το λεγόμενο spillover– του πολέμου στη Γάζα, στον Λίβανο και αλλού, οδηγώντας έτσι σε μια γενικευμένη πολεμική σύρραξη.

«Δεν θέλουμε έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά μπορούμε εύκολα να πούμε ότι είμαστε μία από τις πιο προετοιμασμένες χώρες», έσπευσε να σημειώσει ο αρχιπλοίαρχος Ακτούρκ, εκθειάζοντας τις αρετές και το επίπεδο ετοιμότητας του τουρκικού στρατού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...