210
| Τwitter/@GreeceMFA

Με τη συμμετοχή Σουηδίας και Φινλανδίας η Σύνοδος των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ – δήλωση Δένδια

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2022, 14:50
|Τwitter/@GreeceMFA

Με τη συμμετοχή Σουηδίας και Φινλανδίας η Σύνοδος των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ – δήλωση Δένδια

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2022, 14:50

Την πάγια ελληνική θέση για την προστασία της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών, απέναντι σε κάθε μορφή αναθεωρητισμού, επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος στη Σύνοδο των υπουργών του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι – την πρώτη με τη συμμετοχή των ομολόγων του της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

O γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ (πίσω του ακριβώς ο Νίκος Δένδιας) με τους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών-μελών της Συμμαχίας – Μαζί τους και οι ομόλογοί τους της Σουηδίας και της Φινλανδίας/ Υπ. Εξωτερικών

Το συμπέρασμα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, υπογράμμισε ο κ. Δένδιας, είναι σαφές: ο αναθεωρητισμός δεν έχει θέση στον 21ο αιώνα.

Αναλυτικά η δήλωση Δένδια:

Η Σύνοδος σήμερα πραγματοποιείται με τη συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών της Σουηδίας και της Φινλανδίας, τους οποίους καλωσορίζουμε στη ΝΑΤΟϊκή οικογένεια.

Ως γνωστόν, η Ελλάδα έχει ψηφίσει τα σχετικά Πρωτόκολλα εισδοχής.

Η ελληνική θέση στην Υπουργική Σύνοδο του ΝΑΤΟ είναι σαφής. Κατ’ αρχήν, στηρίζουμε την Ουκρανία. Αλλά γενικότερα, είμαστε απέναντι σε κάθε αναθεωρητισμό. Και οι πάγιες αρχές μας είναι η τήρηση του Διεθνούς Δικαίου και η προστασία της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών.

Το συμπέρασμα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι σαφές: ο αναθεωρητισμός δεν έχει θέση στον 21ο αιώνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...