266
Η Ανγκελα Μέρκελ κατά τη σύντομη ομιλία της στο πλαίσιο της στρατιωτικής τελετής | REUTERS/Fabrizio Bensch

Με πυρσούς και εκκλησιαστικούς ύμνους η αποχαιρετιστήρια τελετή προς τιμήν της Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2021, 22:50
Η Ανγκελα Μέρκελ κατά τη σύντομη ομιλία της στο πλαίσιο της στρατιωτικής τελετής
|REUTERS/Fabrizio Bensch

Με πυρσούς και εκκλησιαστικούς ύμνους η αποχαιρετιστήρια τελετή προς τιμήν της Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2021, 22:50

Eνα μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο για τη Γερμανία αλλά και την Ευρώπη κλείνει οριστικά σε λίγες ημέρες. Η περίοδος των 16 ετών κατά την οποία η Ανγκελα Μέρκελ βρισκόταν στην καγκελαρία της Γερμανίας φτάνει και τυπικά στο τέλος της.

Δεν ήταν λίγα τα γεγονότα και οι προκλήσεις που σημάδεψαν τη θητεία της Μέρκελ: δημοσιονομική κρίση, Μεταναστευτικό και πανδημία. Η ίδια, αποχαιρετώντας το απόγευμα της Πέμπτης τον θώκο της καγκελαρίας, έστειλε το δικό της συγκινητικό μήνυμα, σε μια μικρή, λόγω πανδημίας, στρατιωτική τελετή, γεμάτη όμως συμβολισμούς.

Η απερχόμενη καγκελάριος άκουσε τη στρατιωτική μπάντα να παιανίζει και τα ιδιαίτερα μουσικά τραγούδια που η ίδια επέλεξε.

Το πρώτο τραγούδι ήταν ο χορωδιακός εκκλησιαστικός ύμνος «Ύψιστε Θεέ, σε υμνούμε» του Γιόχεν Ρίγκερ. Το επόμενο, η μπαλάντα της Βερολινέζας Χίλντεγκαρντ Κνεφ, υπό τον τίτλο: «Για μένα θέλω να βρέχει κόκκινα τριαντάφυλλα». Το τρίτο, το «Ξέχασες το έγχρωμο φιλμ», (Du hast den Farbfilm vergessen) της Νίνα Χάγκεν.

«Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς» οι πρώτες φράσεις με τις οποίες ξεκίνησε την ομιλία της η Μέρκελ. Στη συνέχεια κάλεσε τους Γερμανούς να βλέπουν με θετική ματιά το μέλλον της χώρας τους.

«Δεκαέξι χρόνια στην καγκελαρία της Γερμανίας, πολλά γεγονότα, προκλήσεις πολιτικής και ανθρωπιστικής φύσεως», δήλωσε.

«Πολλές κρίσεις έχουν αποδείξει τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας ενώ αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί τις προκλήσεις που γνωρίζει ο πλανήτης», συμπλήρωσε.

«Θα ήθελα να σας ενθαρρύνω να κοιτάτε το μέλλον του κόσμου και από την οπτική άλλων ανθρώπων» σημείωσε ακόμη η απερχόμενη καγκελάριος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...