420
Πάρτι σε κλαμπ της Ιμπιζα | Shutterstock

Με μυστικούς πράκτορες θέλει να αντιμετωπίσει τα κορονοπάρτι η Ιμπιζα

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2021, 15:30
Πάρτι σε κλαμπ της Ιμπιζα
|Shutterstock

Με μυστικούς πράκτορες θέλει να αντιμετωπίσει τα κορονοπάρτι η Ιμπιζα

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2021, 15:30

Αλλοδαπούς ηλικίας από 30 μέχρι 40 χρόνων, πρόθυμους να ξεφαντώνουν σε πάρτι που διοργανώνονται στην Ιμπιζα, με βασικό στόχο όμως την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού, αναζητούν οι Αρχές στην Ισπανία.

Πρόκειται για μία νέα στρατηγική, σύμφωνα με την οποία θα προσληφθούν μη ισπανοί πολίτες, οι οποίοι θα πηγαίνουν σε πάρτι και θα παρακολουθούν εάν παραβιάζονται οι κανόνες της κυβέρνησης για την προστασία από τη μετάδοση του κορονοϊού.

Οι κρυφοί ντεντέκτιβ θα συμμετέχουν ως κλάμπερ, αλλά θα παρακολουθούν την κατάσταση στα κέντρα διασκέδασης και θα ενημερώνουν τις αρχές όταν διαπιστώνουν παραβιάσεις στα μέτρα.

Η ιδέα προέκυψε καθώς τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα κρούσματα στο νησί, το οποίο είναι εδώ και χρόνια παγκοσμίως διάσημο για τη νυχτερινή του διασκέδαση. Οπως σημείωσε ο Guardian, στο νησί καταγράφονται πλέον 1.814 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.

Διευκρινίζεται ότι τα περισσότερα νυχτερινά κέντρα είναι κλειστά, σύμφωνα με τον νόμο. Ανοιχτά παραμένουν μόνο όσα έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους με αποκλειστικά καθήμενους πελάτες. Επιπλέον, επιτρέπονται μικρές παρέες σε μπαρ και εστιατόρια.

Ως εκ τούτου, οι τοπικοί αξιωματούχοι αποδίδουν την μεγάλη αύξηση στα κρούσματα στα παράνομα πάρτι που διοργανώνονται στο νησί, κυρίως σε βίλες.

Στο νησί απαγορεύονται από τη 1:00 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6:00 το πρωί η συγκέντρωση ατόμων από διαφορετικές οικογένειες, ενώ τα πρόστιμα για όσους διοργανώνουν πάρτι σε βίλες φτάνουν μέχρι τις 600.000 ευρώ. Παρόλα αυτά, όπως δείχνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα πάρτι στις βίλες συνεχίζονται…

«Ο κίνδυνος είναι ορατός για τη Δημόσια Υγεία. Και ακριβώς επειδή η Αστυνομία αναφέρει ότι είναι δύσκολο να μπει σε αυτούς τους χώρους, γι’ αυτό και αναζητήσαμε την εναλλακτική λύση» αναφέρει ο τοπικός αξιωματούχος Μαριάνο Χουάν στην εφημερίδα Diario de Ibiza.

Τα περισσότερα από αυτά τα παράνομα πάρτι δεν γίνονται σε κλαμπ, αλλά σε ιδιωτικές βίλες. Οι θαμώνες ενημερώνονται από κλειστές ομάδες στα social media και προσελκύουν ένα μείγμα ντόπιων, τουριστών και εποχικών εργαζομένων που βρίσκονται στο νησί.

Μάλιστα, είναι τόσα πολλά, που η αστυνομία αδυνατεί πλέον να τα ελέγξει και η τελευταία ιδέα που έπεσε στο τραπέζι, ήταν να δημιουργηθεί μία ομάδα ανθρώπων, οι οποίο θα βοηθούν την αστυνομία να εντοπίζει τα παράνομα πάρτι.

«Δεν είναι εύκολο να βρούμε άτομα, καθώς το προφίλ που αναζητούμε είναι ξένοι μεταξύ 30 και 40 χρόνων, αλλά το δουλεύουμε εδώ και δύο εβδομάδες» εξηγεί ο Χουάν, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του πως η πρωτοβουλία θα φέρει σύντομα αποτελέσματα.

Υπενθυμίζεται ότι αλλαγές στη νομοθεσία για τα πάρτι στις βίλες, με αφορμή την κατάσταση στη Μύκονο, προανήγγειλε πριν από μία εβδομάδα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...