350
Ο Φρέντη Μπελέρη με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πύρρο Δήμα στην εξέδρα κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Χειμάρτα τον περασμένο Δεκέμβριο | INTIMEnews

Με μόλις 19 ψήφους η νίκη Μπελέρη στη Χειμάρρα – Η πρώτη του δήλωση μέσα από τη φυλακή

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2023, 15:07
Ο Φρέντη Μπελέρη με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πύρρο Δήμα στην εξέδρα κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Χειμάρτα τον περασμένο Δεκέμβριο
|INTIMEnews

Με μόλις 19 ψήφους η νίκη Μπελέρη στη Χειμάρρα – Η πρώτη του δήλωση μέσα από τη φυλακή

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2023, 15:07

Με ποσοστό με 50,12% έναντι 49,88% του αντιπάλου του – και «εκλεκτού» του αλβανού πρωθυπουργού-  Γκιόργκι Γκόρο, και διαφορά μόλις 19 ψήφων, ο προφυλακισθείς από τις αλβανικές αρχές, Φρέντης Μπελέρης εξελέγη δήμαρχος Χειμάρρας. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων (δείτε τα κάτω) έδωσε το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς από υποστηρικτές και ομογενείς που φώναζαν ρυθμικά το όνομα του και έψαλλαν τον Εθνικό Υμνο.

«Νίκησε η Δημοκρατία – Κέρδισε η Χειμάρρα» ήταν το μήνυμα του Φρέντη Μπελέρη στην πρώτη του δήλωση μέσα από τη φυλακή για τη μεγάλη του νίκη.

Η ανάρτηση που ανέβηκε στον λογαριασμό του στο Facebook, ανέφερε συγκεκριμένα:

«Νίκησε η Δημοκρατία! Κέρδισε η Χιμάρα! Ευγνωμονώ όσους επέδειξαν λεβεντιά. Συμμερίζομαι όσους υπέκυψαν στην τρομοκρατία. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, όλοι οι πολίτες της Χιμάρας και εγώ ως Δήμαρχος, πρώτος μεταξύ ίσων, περπατάμε ενωμένοι για να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί, υπερασπιζόμενοι την Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα!».

Tην εκλογή Μπελέρη χαιρέτισε και ο Πύρρος Δήμας, το «λιοντάρι της Χειμάρρας», συγχαίροντας τον δήμαρχο και τους πολίτες στη γενέτειρά του, που όπως υπογραμμίζει, όρθωσαν περήφανα το ανάστημά τους, γράφοντας τη δική τους σελίδα στο βιβλίο της Ιστορίας του τόπου.

Την χαρά του για την εκλογή Μπελέρη  και την ευχή να τερματιστεί το γρηγορότερο δυνατόν η κράτησή του από τις αλβανικές αρχές, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας ότι η η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας περνά μέσα από τον σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ακης Σκέρτσος, ξεκαθάρισε ότι η σύλληψη του εκλεγμένου -πια- δημάρχου Χειμάρρας με την προσχηματική κατηγορία της «εξαγοράς ψήφων», θα έχει συνέπειες για την Αλβανία.

«Αν δεν εκτονωθεί η κατάσταση», διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «η Ελλάδα θα ασκήσει κάθε μέσο που έχει στα χέρια της για να εμποδίσει την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας. Θα υπάρξουν συνέπειες όχι μόνο στις ελληνοαλβανικές σχέσεις αλλά και στην ενταξιακή πορεία των Τιράνων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία η Ελλάδα έχει στηρίξει έως τώρα. Τα νέα που έρχονται από την Αλβανία για επικράτηση του κ. Μπελέρη επιτείνουν την πίεση στα Τίρανα να αλλάξει στάση».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...