286
Η Μαρίν Λεπέν μπροστά στη γυάλινη πυραμίδα του Λούβρου. Το Μουσείο λέει ότι δεν ζήτησε την άδεια του. | Twitter

Με μήνυση κατά της Λεπέν απειλεί το Λούβρο για προεκλογικό σποτ

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2022, 17:25
Η Μαρίν Λεπέν μπροστά στη γυάλινη πυραμίδα του Λούβρου. Το Μουσείο λέει ότι δεν ζήτησε την άδεια του.
|Twitter

Με μήνυση κατά της Λεπέν απειλεί το Λούβρο για προεκλογικό σποτ

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2022, 17:25

Κατά της Μαρίν Λεπέν απειλεί να κινηθεί το Μουσείο του Λούβρου γιατί η ακροδεξιά υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας κυκλοφόρησε προεκλογικό βίντεο στο οποίο εμφανίζεται με φόντο το κτίριο.

Με τις εκλογές του Απριλίου να πλησιάζουν και την προεκλογική ατμόσφαιρα να οξύνεται, το Μουσείο δεν θα ήθελε να γίνει μέρος της διαμάχης, γράφουν οι Times. Εξάλλου, το Λούβρο είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του και για την χρήση του ως φόντο στο βίντεο με το οποίο ανακοίνωνε την υποψηφιότητά του ο -επίσης ακροδεξιός- Ερίκ Ζεμούρ.

Το Λούβρο ήταν το φόντο των εορτασμών για τη νίκη του Μακρόν το 2017, υπενθυμίζει η βρετανική εφημερίδα.

Αυτό, όμως, ήθελε να επισημάνει η Λεπέν, η οποία από το ίδιο σημείο με τον Μακρόν, επιχειρούσε να αποδείξει ότι ο πρόεδρος δεν τήρησε τις υποσχέσεις που έδωσε το 2017 για την θητεία του.

«Τα λόγια του τα πήρε ο άνεμος», λέει στο βίντεο όπου κατηγορεί τον Μακρόν ότι «χειρίστηκε με παράλογο τρόπο ατελείωτες κρίσεις», ότι «υποβάθμισε τις λειτουργίες του προεδρου», ότι εν ολίγοις είπε ψέματα στους Γάλλους και επιτάχυνε την παρακμή της χώρας.

«Σας θέλω στο πλευρό μου για να κλείσουμε οριστικά την παρένθεση του τοξικού ‘μακρονισμού’», λέει η επικεφαλής του Εθνικού Συναγερμού, η οποία έχει διπλό ανταγωνισμό για τον δεύτερο γύρο, αφενός από την πλευρά του Ζεμούρ, αφετέρου από την υποψήφια των Ρεπουμπλικανών Βαλερί Πεκρές. (Ο Μακρόν προηγείται και στον πρώτο και στον δεύτερο γύρο).

Το Μουσείο επισημαίνει ότι απαγορεύεται η χρήση του χωρίς άδεια όπως και ότι η Λεπέν δεν υπέβαλε αίτημα.

Εμμέσως πλην σαφώς στην απάντηση του Μουσείου φαίνεται ότι δεν θα την έδινε άδεια: «Ανήκουμε σε όλο τον γαλλικό λαό, δεν μπορούμε να συνδεθούμε με την ταυτότητα κανενός κόμματος ή με κανένα μήνυμα», αναφέρει το Λούβρο που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νομικές ενέργειες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...