551
| INTIMEnews

Με Λυσία η απάντηση Γεραπετρίτη στον Τσίπρα: «Ούτε ο Αρειος Πάγος να ήσασταν!»

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2023, 16:30
|INTIMEnews

Με Λυσία η απάντηση Γεραπετρίτη στον Τσίπρα: «Ούτε ο Αρειος Πάγος να ήσασταν!»

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2023, 16:30

«Ευκαιρία να τα πούμε για όλα», απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στον Αλέξη Τσίπρα, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της κυβέρνησης για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση θα ξεκινήσει αμέσως και θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία το βράδυ της Παρασκευής.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας διευκρίνισε ότι η πρόταση δεν θα μετατραπεί από την πλειοψηφία σε πρόταση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, λόγω του προγραμματισμένου ταξιδιού του Πρωθυπουργού στο εξωτερικό (στην Ιαπωνία).

Ακολούθησε η απάντηση του κ. Γεραπετρίτη στον Αλέξη Τσίπρα με… Λυσία (δείτε κάτω το απόσπασμα που επέλεξε), προκειμένου να τονίσει αυτό που είχε πει και νωρίτερα την Τετάρτη, ότι δηλαδή η κυβέρνηση καλωσορίζει την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Οὐ πολλοῦ δέω χάριν ἔχειν, ὦ βουλή, τῷ κατηγόρῳ, ὅτι μοι παρεσκεύασε τόν ἀγῶνα τουτονί. Πρότερον γάρ οὐκ ἔχων πρόφασιν ἐφ᾽ ἧς τοῦ βίου λόγον δοίην, νυνί διά τοῦτον εἴληφα. Καί πειράσομαι τῷ λόγῳ τοῦτον μέν ἐπιδεῖξαι ψευδόμενον, ἐμαυτόν δέ βεβιωκότα μέχρι τῆσδε τῆς ἡμέρας ἐπαίνου μᾶλλον ἄξιον ἢ φθόνου [Λίγο ακόμα και θα εξέφραζα την ευγνωμοσύνη μου, μέλη της βουλής, στον κατήγορο, που μεθόδευσε εναντίον μου αυτή εδώ τη δίκη. Διότι ενώ προηγουμένως δεν είχα αφορμή για να λογοδοτήσω για τη ζωή μου, τώρα, εξαιτίας του, μου έχει δοθεί. Και θα προσπαθήσω με τον λόγο μου να αποδείξω αφενός ότι αυτός ψεύδεται, αφετέρου ότι εγώ έχω ζήσει έως τούτη την ημέρα με τρόπο που αξίζει έπαινο παρά φθόνο]».

«Σας ευγνωμονούμε για την πρόταση δυσπιστίας γιατί θα έχουμε τη δυνατότητα να αντιπαρατεθούμε […]  Η πρόταση δυσπιστίας να συζητηθεί αμέσως για να ολοκληρωθεί την Παρασκευή, καθώς ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει αμέσως μετά για επίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία», δήλωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Ετσι, τόνισε, «θα έχουμε την ευκαιρία στην παρούσα Βουλή να αντιπαρατεθούμε το επόμενο τριήμερο σε επίπεδο δημόσιων πολιτικών και να δούμε πράγματι εάν η παρούσα κυβέρνηση έχει επιτελέσει όλα αυτά τα δεινά για τα οποία την κατηγορείτε ή η παρούσα κυβέρνηση έχει επιτελέσει κάτι καλύτερο από αυτό για το οποίο έλαβε την εντολή από τον ελληνικό λαό. Και ευτυχώς, είναι νωπές οι δύο διακυβερνήσεις και η αντιπαράθεση θα είναι πολύ προφανής…».

«Το τελευταίο διάστημα, κ. Τσίπρα, σας είχαμε χάσει, είχαμε μια μερική αφωνία και δεν ήταν από ίωση… Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβγαλε σήμερα το πόρισμά του και το έβγαλε καταθέτοντας την πρόταση δυσπιστίας. Είπε ότι είμαστε αμετάκλητα ένοχοι… Ούτε καν ο Αρειος Πάγος να ήσασταν, κ. Τσίπρα…

»Σας μεταφέρω, λοιπόν, ένα ρητό. Ενοχος ένοχον ου ποιεί. Εκείνος ο οποίος έχει ανοιχτά δύο ειδικά δικαστήρια για χειραγώγηση Θεσμών, εκείνος ο οποίος έχει σήμερα αποκαλυφθεί ότι χρησιμοποιούσε φερέφωνα στα οποία έβαζε κουκούλες, εκείνος ο οποίος σήμερα ακούγεται ότι είχε μια διασύνδεση με βαλίτσες και μαύρο χρήμα, αυτός δεν μπορεί να δημιουργήσει άλλον ένοχο», ήταν η χαρακτηριστική παρατήρηση του υπουργού Επικρατείας υπό το χειροκρότημα των βουλευτών της συμπολίτευσης.

«Η κυβέρνηση, δεδομένου του γεγονότος ότι έχει ο Πρωθυπουργός διεθνή υποχρέωση, ζητεί την άμεση ενέργεια της συνεδρίασης, έτσι ώστε η πρόταση δυσπιστίας να συζητηθεί και να ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Και σε ένα πράγμα, για να μη λέτε ότι είμαι δύσπιστος, θα συμφωνήσουμε. Υπάρχουν πράγματι κάποιες κρίσιμες στιγμές και αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν θα την αποφύγετε, θέλοντας και μη, γιατί θα είναι οι επόμενες εκλογές που έρχονται», κατέληξε στην απάντησή του ο κ. Γεραπετρίτης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...