407
Ο πρόεδρος του Κόμματος Αλλαγής (TDP) στη γείτονα, Μουσταφά Σαριγκιούλ, στο νέο του μίνι σόου, αυτή τη φορά από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος του | Τwitter/@M_Sarigul

«Με κυνήγησαν», λέει ο τούρκος πολιτικός που άνοιξε για.. δευτερόλεπτα την τουρκική σημαία στο Σύνταγμα

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2022, 14:51
Ο πρόεδρος του Κόμματος Αλλαγής (TDP) στη γείτονα, Μουσταφά Σαριγκιούλ, στο νέο του μίνι σόου, αυτή τη φορά από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος του
|Τwitter/@M_Sarigul

«Με κυνήγησαν», λέει ο τούρκος πολιτικός που άνοιξε για.. δευτερόλεπτα την τουρκική σημαία στο Σύνταγμα

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2022, 14:51

Στήθηκε μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων στην πλατεία Συντάγματος και για τρία δευτερόλεπτα άνοιξε την τουρκική σημαία για να μεταδώσει -όπως υποστήριξε- μήνυμα ειρήνης στους Ελληνες.

Ο λόγος για τον πρόεδρο του εξωκοινοβουλευτικού (σ.σ. και σχεδόν ανύπαρκτου σε εκλογική δύναμη) Κόμματος Αλλαγής (TDP) στη γείτονα, Μουσταφά Σαριγκιούλ, που λίγα 24ωρα μετά το μίνι σόου που επεχείρησε να κάνει στην καρδιά της Αθήνας, βγήκε να εξηγήσει σε συνέντευξη Τύπου,  τα κίνητρά του, αλλά και να διαμαρτυρηθεί για την «εχθρική» αντιμετώπιση της οποίας έτυχε, λόγω ακριβώς της ενέργειάς του.

«Η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά. Συμμαχεί με την Αμερική, συσσωρεύει όπλα στα νησιά μας και στα σύνορά μας. Ο έλληνας Πρωθυπουργός μιλάει στο αμερικανικό Κογρέσο και θέλει όλη την Κύπρο. Πάει και μας παραπονιέται στην ΕΕ. Ως Κόμμα Αλλαγής  επιστήσαμε την προσοχή σε αυτόν τον κίνδυνο που προέρχεται από την Ελλάδα», ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Σαριγκιούλ και συνέχισε εξηγώντας:

«Πήγαμε στην Αθήνα ώστε να κάνουμε έκκληση στον έλληνα πρωθυπουργό και στον ελληνικό λαό, μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων».

«Ξεκινήσαμε τις δηλώσεις μας, αλλά μία ομάδα εχθρών της Τουρκίας θέλησε να μας εμποδίσει. Στη συνέχεια ξεκίνησαν φραστικές επιθέσεις εναντίον μας που αργότερα μετατράπηκαν σε απόπειρα σωματικής επίθεσης», υποστήριξε για την «υποδοχή» της κίνησής του από τους περαστικούς στο Σύνταγμα.

«Το Αιγαίο θα πρέπει να είναι μια θάλασσα ειρήνης», αναφώνησε, «πήγαμε να τους ζητήσουμε : “Ας πούμε αντίο στα όπλα”. Πήγαμε να τους πούμε : “μην σας ξεγελούν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ” (σ.σ. Συμμαχία στην οποία, όπως προφανώς διαφεύγει του κ. Σαριγκιούλ, μετέχει και η Τουρκία). “Η Αμερική σας χρησιμοποιεί και μετά θα σας πετάξει”.

»Πήγαμε στην Ελλάδα για να πούμε : “Προσέχετε. Η ΕΕ και η Αμερική άφησαν την Ουκρανία μόνη της. Μην πέσετε στην παγίδα και έρθετε στην ίδια κατάσταση με την Ουκρανία” (φθάνοντας δηλ. στο σημείο να παραλληλίσει  την τύχη που θα έχει η Ελλάδα σε περίπτωση τουρκικής εισβολής με αυτή της Ουκρανίας απέναντι στον ρώσο ειαβολέα). Πήγαμε να τους πούμε : “Η πολιτική πρέπει να είναι να είναι στο πλευρό της ειρήνης και όχι με τα όπλα”».

«Δυστυχώς», κατέληξε ο τούρκος πολιτικός, «δεχθήκαμε επίθεση από μια ομάδα υπό την επιρροή της τουρκικής εχθρότητας που προκλήθηκε από έλληνες πολιτικούς. Δεν αποδίδουμε όμως αυτή την επίθεση στον ελληνικό λαό. Ο τουρκικός και ο ελληνικός λαός δεν θέλει πόλεμο, θέλει ειρήνη. Εμείς ως Τουρκία, είμαστε μια ειρηνική χώρα. Είναι η ειρήνη που μας έδειξε ο μεγάλος Ατατούρκ».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News