367
| YouTube/TRTworld

Με «κοπάδι» μη επανδρωμένων σκαφών «απαντά» ο Ερντογάν στην άφιξη των ελληνικών Rafale

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2022, 09:53
|YouTube/TRTworld

Με «κοπάδι» μη επανδρωμένων σκαφών «απαντά» ο Ερντογάν στην άφιξη των ελληνικών Rafale

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2022, 09:53

Mετά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, UCAV (Unmanned combat aerial vehicle) Bayraktar TB2, ο Ερντογάν ετοιμάζεται να βγάλει στις θάλασσες της λεγόμενης «Γαλάζιας Πατρίδας», κοπάδια –όπως χαρακτηριστικά ανέφερε– μη επανδρωμένων σκαφών (πλοιαρίων).

«Η ασφάλεια της χώρας μας, που περικλείεται από τρεις θάλασσες, μπορεί να επιτευχθεί με την καλύτερη προστασία της “Γαλάζιας Πατρίδας’”. Για την ασφάλεια της “Γαλάζιας Πατρίδας” κάνουμε πολλά βήματα που ενισχύουν τον στόλο, ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη αποτρεπτική δύναμη», τόνισε ο τούρκος πρόεδρος κατά την ομιλία του στην τελετή καθέλκυσης της κορβέτας UFUK.

«Με την εμπειρία την οποία αποκτήσαμε από την κατασκευή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ναυπηγούμε οπλισμένα μη επανδρωμένα σκάφη. Τώρα εργαζόμαστε πάνω στα συστήματα αυτά που θα κυκλοφορούν σαν κοπάδι στις θάλασσες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά την κορβέτα UFUK, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα ανήκει στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και θα τη διαχειρίζεται η MIT. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τα οποία επικαλέστηκε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στη γείτονα, Μανώλης Κωστίδης, η UFUK θα δραστηριοποιείται στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, με αποστολή να παρεμβαίνει σε ηλεκτρονικά συστήματα άλλων χωρών και άλλων πλοίων, να κατασκοπεύει και να συγκεντρώνει πληροφορίες.

«Οι μυστικές υπηρεσίες μας σε κάθε τομέα ενισχύουν τις δυνατότητές τους. Το νέο πλοίο μας, το οποίο παραλαμβάνουμε, φέρνει νέες, μεγαλύτερες δυνατότητες στις μυστικές υπηρεσίες μας. Με αυτό το πλοίο, το οποίο διαθέτουν λίγες μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών και έχει τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό, πιστεύω ότι θα αυξηθεί η ισχύς μας στην ξηρά, στους αιθέρες και στις θάλασσες», ανέφερε ο τούρκος πρόεδρος που επισκέπτεται τη Δευτέρα την Αλβανία κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του, Εντι Ράμα.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών, οι οικονομικές και αμυντικές σχέσεις των δύο χωρών, ενώ ο Ερντογάν θα εγκαινιάσει τζαμί που αναπαλαιώθηκε από την Τουρκία, καθώς και κατοικίες που κατασκευάστηκαν με τουρκική χρηματοδότηση μετά τον μεγάλο σεισμό στην Αλβανία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...