1023
Χρήστος Καλογρίτσας και Νίκος Παππάς - το «δίδυμο» επιστρέφει στην πολιτική επικαιρότητα | SOOC/CreativeProtagon

«Με ήθελαν για μπροστινό»: Νέο υπόμνημα Καλογρίτσα με επίθεση κατά Παππά

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2020, 09:33
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 25/09/2020 17:41
Χρήστος Καλογρίτσας και Νίκος Παππάς - το «δίδυμο» επιστρέφει στην πολιτική επικαιρότητα
|SOOC/CreativeProtagon

«Με ήθελαν για μπροστινό»: Νέο υπόμνημα Καλογρίτσα με επίθεση κατά Παππά

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2020, 09:33
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 25/09/2020 17:41

Υστερα από ένα καλοκαίρι σχετικής επικοινωνιακής ηρεμίας για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η υπόθεση του «σκοτεινού» τετραγώνου Χρήστος Καλογρίτσας – Νίκος Παππάς – Λιβανέζοι – τηλεοπτικές άδειες (εδώ), επανέρχεται τώρα στην επικαιρότητα.

Τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ αργά τη νύχτα της Πέμπτης ότι «τις επόμενες ημέρες» θα κριθεί από την Εισαγγελία η πορεία της υπόθεσης των καταγγελιών του κ. Καλογρίτσα (πρωταγωνιστή στην παρωδία με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016) για την εμπλοκή του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και τις πιέσεις του τελευταίου, ώστε να δημιουργηθεί μέσα από τη διαδικασία τo SYRIZA Channel, ένα κανάλι απολύτως ελεγχόμενο από την τότε κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ως γνωστόν, οι καταγγελίες του κ. Καλογρίτσα αφορούν τον ρόλο του κ. Παππά και το πώς φέρεται να είχε μεριμνήσει ώστε η λιβανέζικη κατασκευαστική CCC, ιδιοκτησίας της οικογένειας Χούρι, να του καλύψει, στα τέλη Αυγούστου του 2016, με 3 εκατ. ευρώ την εγγυητική ώστε να πάρει τηλεοπτική άδεια.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Καλογρίτσας, ιδιοκτήτης της εταιρείας «Τοξότης», κατέθεσε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από πταισματοδίκη, προσκομίζοντας υπόμνημα στο οποίο επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς του για εμπλοκή του πρώην υπουργού στην υπόθεση της συμμετοχής του στον διαγωνισμό. Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο υπόμνημα θα αξιολογηθούν από την Εισαγγελία η οποία και θα κρίνει αν προκύπτουν ποινικά δεδομένα και σε βάρος ποιων προσώπων και θα πρέπει να είναι επόμενη κίνηση για την υπόθεση. Στα ζητήματα που θα αξιολογηθούν είναι και το αν προκύπτει λόγος για την αποστολή στη Βουλή της υπόθεσης, προκειμένου να κριθούν τα καταγγελλόμενα για τον κ. Παππά

Ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να προσκόμισε επιπλέον στοιχεία για τη συναλλαγή μεταξύ της εταιρείας του και του λιβανέζικου Ομίλου, που κατά τον ίδιο δεν αφορούσε την ανάθεση υπεργολαβίας την εταιρεία «Τοξότης» για έργο της CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπως εμφανίστηκε, αλλά τη χρηματοδότησή του για να κατέλθει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, προκειμένου να εξυπηρετήσει την επιθυμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να έχει «δικό της κανάλι». Στο υπόμνημα του κ. Καλογρίτσα αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Ειδικότερα, το φθινόπωρο του 2015, ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας κλήθηκε από μία ομάδα σημαντικών στελεχών, η ευθύνη της οποίας (ομάδας) είχε ανατεθεί στον κατά τον οικείο χρόνο υπουργό Επικρατείας, κ. Νίκο Παππά, υπεύθυνο ως εκ της άνω ιδιότητάς του για τα θέματα που αφορούν τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και την εποπτεία των νομικών προσώπων και φορέων που υπάγονται σε αυτή, καθώς και σε θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, και του ζητήθηκε λόγω των στενών σχέσεων και της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του και αντιστρόφως να τους “δανείσει” το αριστερό καθαρό επιχειρηματικό του όνομα και να μπει “μπροστινός” και μόνο για τη συμμετοχή σε Διαγωνισμό που θα διενεργούνταν για τηλεοπτικές άδειες, προκειμένου μέσω αυτού να καταφέρουν να λάβουν μία τηλεοπτική άδεια, την οποία θεωρούσαν απαραίτητο μέσο για την υποστήριξη της πολιτικής τους.

Η εντολή τους ήταν σαφής: ο κ. Καλογρίτσας θα έβαζε το όνομά του και μόνο, ενώ αυτοί θα εισέφεραν τα χρήματα και θα είχαν την πλήρη ευθύνη, οργάνωση, διοίκηση και εποπτεία του όλου εγχειρήματος.

Μάλιστα, ήδη είχαν επιλέξει εκείνα τα στελέχη που θα υλοποιούσαν αυτό το εγχείρημα και τα οποία ήδη είχαν αρχίσει να εργάζονται για την επίτευξη αυτού του σκοπού, συγκροτώντας μάλιστα και ομάδες εργασίας που εργάζονταν εντατικά προς αυτήν την κατεύθυνση…».

Ο κ. Καλογρίτσας υποστηρίζει ότι ο λιβανέζικος κολοσσός υπαναχώρησε από τη σχεδίαση, αφήνοντας αυτόν εκτεθειμένο, ενώ καταλογίζει ευθύνες τον πρώην υπουργό ότι τον εξέθεσαν μόνο και μόνο γιατί αυτός τους εμπιστεύθηκε απόλυτα.

Το White house και η White Porsha

Τα ερωτήματα που θέτει στο υπόμνημα του ο κ. Καλογρίτσας είναι πολλά και επανέρχονται στην επικαιρότητα «εξωτικές» κωδικές ονομασίες που είχαν απασχολήσει τη δημόσια σφαίρα στις αρχές του περασμένου Ιουλίου (εδώ): «Ποιοι είναι οι “Επικεφαλής, ο Λευκός Οίκος και η White Porscha”, οι οποίοι, ως ο ίδιος αναφέρει στο από 27.08.2016 e-mail του είχαν μεταξύ τους συμφωνήσει όχι μόνο τα τραπεζικά στοιχεία των “φίλων” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά επίσης και ποιανού προσώπου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, τον οποίο ο Φουάντ Χούρι είχε γνωστοποιήσει».

Οπως ανέφερε το ert.gr, o «κόκκινος επιχειρηματίας» ζητεί από τις εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν αν πράγματι υπήρξε εργολαβία εκ μέρους της CCC για την κατασκευή ενός mall στα Εμιράτα.

Ο ίδιος εμφανίζεται να καταγγέλλει όχι μόνο τον κ. Παππά, αλλά και άλλα στελέχη του… White House, που με μέριμνα του υπουργού, τον έστειλαν να τους ζητήσει λεφτά για να στήσει το κανάλι, αναφέρει στο υπόμνημά του ο κ. Καλογρίτσας: «Κανόνισαν τον Σεπτέμβριο 2016 με δική τους πρωτοβουλία συναντήσεις και με άλλους επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων και ο κ. Ευάγγελος Μαρινάκης και ο κ. Δημήτριος Κοντομηνάς, στις οποίες κανονισμένες από μέρους τους συναντήσεις απέστειλαν τον κ. Καλογρίτσα, προκειμένου να ζητήσει την αναγκαία χρηματοδότηση που θα τους επέτρεπε να υλοποιήσει το σχέδιό τους».

Ο «κόκκινος επιχειρηματίας» αποκαλεί «συνεταίρους» τα στελέχη του White House, τον κ. Παππά και τους Χούρι και υποστηρίζει ότι «αφότου ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες κρίθηκε αντισυνταγματικός, είχαν σκοπό να ανακτήσουν το ποσό των 3 εκατ. ευρώ, το οποίο είχε καταβληθεί κατά τις υποδείξεις του τότε υπουργού, Νικόλαου Παππά, για την έκδοση του εντύπου Documento».

ΝΔ: Δεν μπορεί να συνεχίζει να σιωπά ο Τσίπρας μετά τις νέες αποκαλύψεις

Οι νέες αποκαλύψεις για τα πεπραγμένα στην υπόθεση προκάλεσαν την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

Το κυβερνών κόμμα εξέδωσε ανακοίνωση θέτοντας μια σειρά από ερωτήματα.

«Ο κ. Τσίπρας μέχρι τώρα έχει αποφύγει τις απαντήσεις και καταφεύγει στη σιωπή. Ύστερα όμως από τις νέες αποκαλύψεις του επιχειρηματία κ. Καλογρίτσα δεν μπορεί να συνεχίσει να σιωπά», σημείωσε αρχικά η ΝΔ.

«Γνώριζε ή όχι για τις δοσοληψίες του στενότερου συνεργάτη του Ν. Παππά; Αν όχι γιατί τον κρατάει; Γίνονταν όλα αυτά κάτω από τη μύτη του και δεν είχε καταλάβει τίποτα; Ποιος είναι ο Λευκός Οίκος και η White Porscha; Έχει κάποια σχέση με το Μέγαρο Μαξίμου επί των ημερών του και με τον ίδιο; Τα 3 εκατομμύρια που δόθηκαν ύστερα από περίεργες διαδρομές για να στηθεί το Documento έφθασαν εκεί μέσα από νόμιμες διαδικασίες; Ο “ερευνητής” κ. Βαξεβάνης έχει να πει κάτι; Μήπως μπορεί να εξηγήσει πώς από υπάλληλος έγινε ιδιοκτήτης;» ανέφερε στην συνέχεια η ανακοίνωση..

«Περιμένουμε τις απαντήσεις. Και θα επανερχόμαστε μέχρι να δοθούν. Από όλους» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...