333
| INTIMEnews

Με γρίπη Η1Ν1 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προς αναβολή το υπουργικό συμβούλιο

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2024, 11:08
|INTIMEnews

Με γρίπη Η1Ν1 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προς αναβολή το υπουργικό συμβούλιο

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2024, 11:08

Με γρίπη επέστρεψε από το Νταβός της Ελβετίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έκανε γνωστό ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, γεγονός που καθιστά αμφίβολη την προγραμματισμένη για την Τρίτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου (στην ατζέντα του οποίου περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών).

«Ο Πρωθυπουργός επέστρεψε από το Νταβός με πυρετό λόγω γρίπης Η1Ν1», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Τσιόδρας, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο αναβολής του υπουργικού συμβουλίου.

«Αν δεν γίνει αύριο, θα γίνει μεθαύριο ή παραμεθαύριο. Ολα θα τα δούμε με βάση την πορεία της κατάστασης της υγείας του», πρόσθεσε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Η οριστική απόφαση για την πραγματοποίηση ή μη του Υπουργικού την Τρίτη αναμένεται να ληφθεί αργότερα εντός της ημέρας.

Το απόγευμα, πηγές του Μαξίμου θεωρούσαν «ανέφικτη» την πραγματοποίηση της κυβερνητικής συνεδρίασης την επομένη, προκρίνοντας ως περισσότερο πιθανή τη σύγκληση του Υπουργικού «από Τετάρτη».

Υπενθυμίζεται ότι πέρα από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού περιλαμβάνει διήμερο ταξίδι στις ΗΠΑ με πρώτο σταθμό τη Νέα Υόρκη, για το Roadshow της JP Morgan για τις ελληνικές εισηγμένες στις 24 Ιανουαρίου, και επόμενο το Σικάγο όπου το απόγευμα της 25ης Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένη δεξίωση προς τιμήν του στο Ελληνικό Εθνικό Μουσείο (National Hellenic Museum).

Στο διήμερο πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη περιλαμβάνεται μια σειρά από επίσημες και ανεπίσημες συναντήσεις με διευθυντικά στελέχη μεγάλων εταιρειών από διάφορους τομείς (real estate, ενέργεια, τράπεζες, κινηματογραφική βιομηχανία) που εδρεύουν στο Σικάγο.

Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, ο Πρωθυπουργός έχει προγραμματισμένο πρωινό εργασίας με επιχειρηματίες στο Chicago Council on Global Affairs και στη συνέχεια δημόσια συζήτηση με τον πρόεδρο του Οργανισμού, Ιβο Ντάαλντερ (Ivo Daalder).

Μεταξύ των επενδυτών, φιγουράρουν ονόματα όπως οι Αλεξ Πίσσιος (Alex Pissios), Τζον Αντελσον (Jon Andelson), στελέχη του ξενοδοχειακού κολοσσού «Hyatt», της αεροπορικής εταιρείας «United Airlines» και άλλων επιχειρήσεων από διαφορετικούς κλάδους.

Τελευταίος σταθμός του πρωθυπουργικού ταξιδιού στις ΗΠΑ, η έδρα του κυβερνήτη του Ιλινόι Τζέι Ρόμπερτ Πρίτζκερ (Jay Robert Pritzker), με τον οποίο θα έχει συνάντηση, παρουσία του ομογενούς υπουργού Εσωτερικών της Πολιτείας, Αλέξη Γιαννούλια (Alexi Giannoulias).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...