295
| ΓΕΕΘΑ

Με C-130 η ανθρωπιστική βοήθεια της Ελλάδας προς τη Λιβύη

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2023, 15:27
|ΓΕΕΘΑ

Με C-130 η ανθρωπιστική βοήθεια της Ελλάδας προς τη Λιβύη

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2023, 15:27

Αεροσκάφος C-130 αναχώρησε την Κυριακή από την αεροπορική βάση Ελευσίνας με προορισμό το αεροδρόμιο El Beida la Abraq της πόλης Μπάιντα, προκειμένου να μεταφέρει την ανθρωπιστική βοήθεια της Ελλάδας στη Λιβύη, όπου το πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel» άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς.

Οπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, «στην αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην Λιβύη, συμμετέχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ), καθώς και υγειονομικό προσωπικό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, κατάλληλα εκπαιδευμένο ώστε να παρέχει Α΄ Βοήθειες και υγειονομική κάλυψη Πεδίου Μάχης και Ειδικών Επιχειρήσεων.

Επιπλέον του προαναφερόμενου προσωπικού το οποίο πρόκειται να παρέχει την απαιτούμενη υγειονομική υποστήριξη καθόλη την διάρκεια της αποστολής, η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων συνίσταται και στην διάθεση δύο τόνων εφοδίων και ειδών πρώτης ανάγκης, και ενός τόνου φαρμακευτικού υλικού. Τη διαδικασία αναχώρησης της αποστολής επέβλεψε ο Διοικητής της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης».

«Οι Ενοπλες Δυνάμεις εξακολουθούν να συνδράμουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πληγέντων από την κακοκαιρία “Daniel” στη χώρα μας, αλλά συγχρόνως συμπαρίστανται και συντρέχουν τον δοκιμαζόμενο λαό της Λιβύης που επλήγη με πρωτοφανή σφοδρότητα από την ίδια φυσική καταστροφή» κατέληξε το σχετικό ανακοινωθέν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αργότερα την ίδια ημέρα, η ελληνική αποστολή έχει ήδη φτάσει στην πληγείσα χώρα.

«Η Ελλάδα απέστειλε σήμερα ανθρωπιστική βοήθεια στις πληγείσες από τις φονικές πλημμύρες «Daniel» περιοχές της Λιβύης, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη της χώρας μας προς τον λιβυκό λαό.

Η βοήθεια συνίσταται στην αποστολή ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο αφίχθη ήδη στη Βεγγάζη με αεροσκάφος τύπου C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και στην παροχή ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού και τροφίμων.

Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών κ. Γ. Γεραπετρίτη, την αποστολή συνόδευσε και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βεγγάζη, Πρέσβης Σταύρος Βενιζέλος, για να παράσχει διπλωματική αρωγή στην επιχείρηση», ανέφερε αναλυτικά το ΥΠΕΞ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...