292
Συνάδελφοι του Στάθη Τσιτλακίδη μεταφέρουν το φέρετρο στην εκκλησία | INTIMENEWS/ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ

Με μπομπονιέρες και λευκά τριαντάφυλλα η κηδεία του κυβερνήτη του Phantom Στάθη Τσιτλακίδη

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2023, 12:02
Συνάδελφοι του Στάθη Τσιτλακίδη μεταφέρουν το φέρετρο στην εκκλησία
|INTIMENEWS/ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ

Με μπομπονιέρες και λευκά τριαντάφυλλα η κηδεία του κυβερνήτη του Phantom Στάθη Τσιτλακίδη

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2023, 12:02

Βουβή οδύνη στον ιερό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο χιονισμένο Νευροκόπι Δράμας, όπου στις 11.30 έφθασε το φέρετρο του κυβερνήτη του μοιραίου Phantom F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας, Στάθη Τσιτλακίδη για την εξόδιο ακολουθία.

Η οικογένεια του σμηναγού επέλεξε να μοιράσει στην κηδεία μπομπονιέρες με κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα, καθώς ο 31 ετών πιλότος της ΠΑ ετοιμαζόταν να παντρευτεί τη σύντροφό του, Μαρία, με την οποία ήταν αρραβωνιασμένος από τον περασμένο Οκτώβριο.

Της πομπής προπορευόταν, κρατώντας στα χέρια του το πηλήκιο και το ξίφος του σμηναγού, ο φίλος και συνάδελφός του ο οποίος επρόκειτο να τους παντρέψει.

Λίγο πριν από τις 12.00 στον ιερό ναό έφθασε και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που παρέστη στην εξόδιο ακολουθία, όπως και σε εκείνη του υποσμηναγού Τουρούτσικα την Πέμπτη στην Τρίπολη.

Παρόντες, επίσης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον τομεάρχη Αμυνας, Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Χρήστο Χριστοδούλου, και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Θεόφιλο Ξανθόπουλο.

Στον επικήδειο λόγο που εκφώνησε, ο αδελφός του σμηναγού Τσιτλακίδη ανέφερε:

«Σήμερα θρηνούμε έναν άνθρωπο σε εισαγωγικά γιατί ποτέ δεν υπήρξες πότε μόνο άνθρωπος αλλά ένας ήρωας. Σήμερα τιμούμε τη θέληση και την προσπάθεια να καταφέρει ένας άνθρωπος αυτό που θέλει με οποιοδήποτε κόστος. Σήμερα τιμούμε αυτόν που μας έδειξε τον δρόμο. Από το ακριτικό Νευροκόπι απέδειξες για μια ακόμη φορά ποια είναι τα ιδανικά της πατρίδας. Απέδειξες τις έννοιες της οικογένειας και της φιλίας. Ήσουν και θα είσαι πάντα το παράδειγμα προς μίμηση. Σήμερα δεν πρόκειται να λυπηθούμε. Θα βρίσκεσαι πάντα στη σκέψη μας και στη σκέψη όλων των Ελλήνων. Στάθη και Μάριε σας αγαπούμε και θα σας τιμούμε. Αθάνατοι»!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...