333
Δόμνα Μιχαηλίδου και Γιώργος Κώτσηρας σε φωτογραφία από παλαιότερη συνάντησή τους | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Mε AstraZeneca οι 30ρηδες της κυβέρνησης: Εμβολιάστηκαν Δόμνα Μιχαηλίδου και Γιώργος Κώτσηρας

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2021, 11:28
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 27/04/2021 14.30
Δόμνα Μιχαηλίδου και Γιώργος Κώτσηρας σε φωτογραφία από παλαιότερη συνάντησή τους
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Mε AstraZeneca οι 30ρηδες της κυβέρνησης: Εμβολιάστηκαν Δόμνα Μιχαηλίδου και Γιώργος Κώτσηρας

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2021, 11:28
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 27/04/2021 14.30

Με το εμβόλιο της AstraZeneca εμβολιάστηκαν το μεσημέρι της Μ. Τρίτης η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας, τα νεότερα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Με το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους 30-39, η κυρία Μιχαηλίδου και ο κ. Κώτσηρας ήταν από τους πρώτους που έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορονοϊού.

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, επιβεβαιώνεται ότι η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου, ως το νεαρότερο μέλος της κυβέρνησης, ήταν και η πρώτη που εμβολιάστηκε στην ηλικιακή ομάδα 30-39, καθώς έλαβε το σχετικό ενημερωτικό SMS χθες το βράδυ.

«Η κυρία Μιχαηλίδου», περιγράφεται στην ανακοίνωση, «ανυπομονούσε να έρθει η σειρά της, τόσο γιατί, όπως είναι γνωστό, επισκέπτεται συχνά Μονάδες Φιλοξενίας Ηλικιωμένων και δομές που διαμένουν παιδιά, αλλά και για να μπορεί χωρίς φόβο να συναντήσει τους οικείους της που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες. Η υφυπουργός είναι διαχρονικά υπέρμαχος του εμβολιασμού και έχει στο παρελθόν συγγράψει ακαδημαϊκά δημοσιεύματα αναφορικά με τη σημασία των εμβολίων στη δημόσια υγεία».

Η ίδια η Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε για τον εμβολιασμό της με AstraZeneca:

«Το πιο καλό εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο εμβόλιο. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους επιστήμονες που συνεργάστηκαν και με πρωτόγνωρη ταχύτητα ξεπέρασαν όλα τα εμπόδια, προκειμένου να λάβουμε έγκαιρα ασφαλή εμβόλια κατά της Covid-19. Έχω, όμως, ευγνωμοσύνη και στο υγειονομικό προσωπικό, που έχει κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, για να προασπίσει τη δημόσια υγεία, αλλά και να προσφέρει σε κάθε πολίτη το καλύτερο. Είμαι πολύ χαρούμενη που σήμερα έκανα την πρώτη δόση και καλώ όλους τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν με όποιο εμβόλιο είναι διαθέσιμο, ώστε να θωρακιστούμε απέναντι στην πανδημία και σύντομα να αγκαλιαστούμε ξανά!».

Στην Κύπρο, υπενθυμίζεται, ύστερα από πρόταση του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, με το εμβόλιο της AstraZeneca εμβολιάστηκαν όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ώστε να δώσουν το παράδειγμα, παρακινώντας και τους συμπολίτες τους.

Οπως έκανε γνωστό ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μέχρι και σήμερα έχουν κλειστεί 60.000 ραντεβού εμβολιασμού από την ομάδα των 30-39.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News