161
Ταξιδιώτες επιστρέφουν στο λιμάνι του Πειραιά (φωτογραφία αρχείου) | Giorgos Zachos / SOOC

Με αρνητικό rapid test και η επιστροφή από τα νησιά – Μόνο οι εμβολιασμένοι στα γήπεδα

Ταξιδιώτες επιστρέφουν στο λιμάνι του Πειραιά (φωτογραφία αρχείου)
|Giorgos Zachos / SOOC

Με αρνητικό rapid test και η επιστροφή από τα νησιά – Μόνο οι εμβολιασμένοι στα γήπεδα

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγείται στην κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστροφή από τα νησιά, κατοίκων, τουριστών και εργαζομένων που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι, να γίνεται μόνο με αρνητικό rapid test.

Επίσης, οι ειδικοί που συνεδρίασαν την Πέμπτη εισηγήθηκαν στις εξέδρες των γηπέδων να βρίσκονται φίλαθλοι, οι οποίοι θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Αναφορικά με την χωρητικότητα, αυτή θα διαμορφώνεται στο 75%, ενώ στις εξέδρες θα μπορούν να βρεθούν και παιδιά, τα οποία είναι ανεμβολίαστα σε ποσοστό 5%, αλλά θα πρέπει να έχουν κάνει self test.

Στο μεταξύ χθες συνεδρίασαν οι λοιμωξιολόγοι για να εκτιμήσουν την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και να σημειώσουν τις περιοχές που παρουσιάζουν αύξηση ιικού φορτίου.

Ηδη οι υγειονομικές αρχές αλλά και η κυβέρνηση είναι επί ποδός, αφού και η μετάλλαξη Δέλτα μοιάζει να επιταχύνει τη μετάδοση του ιού στην κοινότητα.

Πάντως, οι όποιες ανακοινώσεις για τις αποφάσεις της κυβέρνησης θα γίνουν το απόγευμα κατά την τακτική ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τους ειδικούς, Βάνα Παπαευαγγέλου και Γκίκα Μαγιορκίνη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...