265
Αφρικανοί μετανάστες που κατάφεραν να υπερπηδήσουν τον φράχτη πανηγυρίζουν την είσοδό τους στην Ευρώπη καθώς οδηγούνται στο σημείο συγκέντρωσής τους στη Θέουτα | REUTERS/Fabian Bimmer

Μαζικά υπερπήδησαν τον φράχτη στη Θέουτα οι αφρικανοί μετανάστες

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2018, 20:48
Αφρικανοί μετανάστες που κατάφεραν να υπερπηδήσουν τον φράχτη πανηγυρίζουν την είσοδό τους στην Ευρώπη καθώς οδηγούνται στο σημείο συγκέντρωσής τους στη Θέουτα
|REUTERS/Fabian Bimmer

Μαζικά υπερπήδησαν τον φράχτη στη Θέουτα οι αφρικανοί μετανάστες

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2018, 20:48

Ακόμη ένα περιστατικό οργανωμένης εισβολής αφρικανών μεταναστών στην Ισπανία σημειώθηκε την Τετάρτη 22 Αυγούστου στον ισπανικό θύλακο Θέουτα που βρίσκεται στα σύνορα με το Μαρόκο.

Περίπου 300 άνθρωποι προσπάθησαν να περάσουν στην ισπανική επαρχία στις 9 το πρωί αλλά κάποιοι από αυτούς συνελήφθησαν από άνδρες των μαροκινών δυνάμεων ασφαλείας. Για να εμποδίσουν τους ισπανούς αστυνομικούς να πλησιάσουν στη ζώνη απ’ όπου προσπαθούσαν να περάσουν, «οι μετανάστες εκτόξευαν πλαστικά δοχεία γεμάτα με ακαθαρσίες, αίμα, ασβέστη και οξέα», όπως ανακοίνωσε η ισπανική αστυνομία.

Αθλιότητα δίπλα στον φράχτη
Επάνω: Στις 21 Αυγούστου Γκανέζοι και άλλοι Αφρικανοί ψάχνουν για τροφή σε χωματερή του Μαρόκου, κοντά στον ισπανικό θύλακο Θέουτα που περιφράσσεται με συρματόπλεγμα Κάτω: Στις 22 Αυγούστου οι «παλιοί» στο κέντρο συγκέντρωσης μεταναστών της Θέουτα υποδέχονται με αλαλαγμούς χαράς τους νεοφερμένους (Φωτογραφίες: REUTERS / Fabian Bimmer)

Από τους 300, μία ομάδα 116 Αφρικανών κατάφερε και διείσδυσε τελικά στη Θέουτα. Οι Αφρικανοί σκαρφάλωσαν στο ύψους 9 μέτρων συρματόπλεγμα που χωρίζει την ισπανική επικράτεια από το Μαρόκο, τραυματίζοντας στην προσπάθειά τους αυτή τους συνοριοφύλακες. Καθώς υπάρχουν επτά ελαφρά τραυματίες μεταξύ των συνοριοφυλάκων, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ εξέφρασε μέσω του Twitter την «πλήρη υποστήριξή του» στις δυνάμεις ασφαλείας.

Τραυματίες όμως υπάρχουν και μεταξύ των Αφρικανών, καθώς πολλοί φέρουν τραύματα στα πόδια και στα χέρια τους από τα συρματοπλέγματα. Μάλιστα πέντε μετανάστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο στη Θέουτα.

Μαζί με τη Μελίγια, η Θέουτα είναι οι μοναδικοί ευρωπαϊκοί θύλακοι στην Αφρική. Από τις αρχές του έτους περίπου 3.100 μετανάστες πέρασαν από εκεί, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...