302
Η φωτιά στην κεντρική Εύβοια έχει πάρει από το απόγευμα μεγάλες διαστάσεις | IntimeNews

Μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια: Εκκενώθηκαν οικισμοί

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2024, 19:23
Η φωτιά στην κεντρική Εύβοια έχει πάρει από το απόγευμα μεγάλες διαστάσεις
|IntimeNews

Μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια: Εκκενώθηκαν οικισμοί

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2024, 19:23

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης στην κεντρική Εύβοια. Το απόγευμα η πυρκαγιά είχε λάβει μεγάλες διαστάσεις ενώ δημιουργήθηκε νέο πύρινο μέτωπο εξαιτίας των ανέμων. Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, κινείται προς το χωριό Καμάρι, τη στιγμή που οι πυροσβέστες δημιουργούσαν ζώνες για να αντιμετωπίσουν τις πυρήνες φλόγες που κινούταν απειλητικά προς το χωριό Αφράτι.

Στους κατοίκους τεσσάρων οικισμών δόθηκε εντολή εκκένωσης. Πρόκειται για τα χωριά Αφράτι, Καμάρι, Καλύβια και Αγιος Γεώργιος. Αρχικά είχε σταλεί εντολή προληπτικής εκκένωσης μόνο στο Αφράτι, με τις αρχές να ζητούν από τους κατοίκους να απομακρυνθούν με κατεύθυνση το ασφαλές Βασιλικό.

Με δεύτερο 112, ζητήθηκε η απομάκρυνση των κατοίκων και από τους υπόλοιπους τρεις οικισμούς, με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Η φωτιά στην περιοχή Πισσώνας

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ανασυντάχθηκαν για να ενισχύσουν τις ζώνες που δημιουργούνται πριν το χωριό Καμάρι αλλά και πριν το χωριό Πούρνος καθώς το πύρινο μέτωπο κινείται με ιδιαίτερα μεγάλη ταχύτητα αλλά σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής απέχει από κατοικημένες περιοχές περίπου στα 3 χιλιόμετρα.

Οι άνεμοι είναι βόρειοι, πολύ ισχυροί, και οι ριπές τους στην περιοχή φτάνουν και τα 7 μποφόρ, γι’ αυτό και υπάρχουν πολλές κηλιδώσεις που δημιουργούν νέες εστίες.

Λόγω της απειλητικής πυρκαγιάς, ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Έτσι πλέον επιχειρούν 170 πυροσβέστες με 7 ομάδες δασοκομάντος και 50 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν περιοδικά 19 εναέρια μέσα: 11 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο για συντονισμό.

Οι καπνοί από τη φωτιά στην Εύβοια έχουν φτάσει στον ουρανό της Αθήνας και είναι ορατές από το κέντρο της πόλης μέχρι τον Φλοίσβο. Δείτε τις εικόνες:

Φλοίσβος

Πατήσια

Βόρεια Προάστια

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...