289
Mσό χιλιόμετρο εντός του εδάφους του Λιβάνου έχουν εισχωρήσει οι ΙDF | YouTube/CNN

Μάχες σώμα με σώμα στον Λίβανο – Ενεργοποιήθηκε η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2024, 16:13
Mσό χιλιόμετρο εντός του εδάφους του Λιβάνου έχουν εισχωρήσει οι ΙDF
|YouTube/CNN

Μάχες σώμα με σώμα στον Λίβανο – Ενεργοποιήθηκε η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2024, 16:13

Την ώρα που μαίνονται οι μάχες IDF-Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, ενεργοποιείται η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να παρασχεθεί συνδρομή προς έλληνες πολίτες που επιθυμούν να αποχωρήσουν από το Λίβανο.

Οι ενδιαφερόμενοι, αναφέρεται στη σχετική ανακοινωση του υπουργείου, μπορούν να επικοινωνούν με το Προξενικό Γραφείο της πρεσβείας της Ελλάδας στη Βηρυτό, στο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης (+961) 71 593659 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση e-mail: [email protected]

Παράλληλα, μπορούν να καλούν στα ακόλουθα τηλέφωνα επικοινωνίας του υπουργείου Εξωτερικών: (+30) 210-3681350 και (+30) 210-3681730.

Οπως επιβεβαιώθηκε από αμφότερες τις πλευρές, την Τετάρτη σημειώθηκαν μάχες «σώμα με σωμα» στο έδαφος του νότιου Λιβάνου μεταξύ δυνάμεων του ισραηλινού στρατού και μελων της Χεζμπολάχ.

Οι IDF (Israel Defense Forces) έκαναν λόγο για σειρά εμπλοκών «από κοντινή απόσταση» κατά τις οποίες «εξουδετερώθηκαν δεκάδες τρομοκράτες και περισσότερες από 150 τρομοκρατικές υποδομές».

Εκπρόσωπος της Χεζμπολάχ δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Βηρυτό ότι μαχητές της συγκρούστηκαν με τις ισραηλινές δυνάμεις στην Ααντέισα, ενώ συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο χωριό Μαρούν Αλ-Ρας στον νότιο Λίβανο.

Την Τετάρτη ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το πρώτο θάνατο αξιωματικού στη χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...