379
Με δάκρυα στα μάτια, ο οδηγός του λεωφορείου έδειξε στους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ την κατάσταση της επιβίβασης στο σχολικό, με σβησμένο το όνομα του 14χρονου Μάκη | ΑΠΕ-ΜΠΕ φωτογραφία αρχείου

Μαχαίρια στο Αλσος Βεΐκου: Στο σχολικό «τσάκωσαν» τον νταή από το Γυμνάσιο του Μάκη

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2022, 12:57
Με δάκρυα στα μάτια, ο οδηγός του λεωφορείου έδειξε στους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ την κατάσταση της επιβίβασης στο σχολικό, με σβησμένο το όνομα του 14χρονου Μάκη
|ΑΠΕ-ΜΠΕ φωτογραφία αρχείου

Μαχαίρια στο Αλσος Βεΐκου: Στο σχολικό «τσάκωσαν» τον νταή από το Γυμνάσιο του Μάκη

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2022, 12:57

Δεν είχαν περάσει παρά λίγα 24ωρα από τον τραγικό χαμό του 14χρονου Μάκη (εδώ) και η ομάδα των νταήδων από το σχολείο του –το 54ο Γυμνάσιο Αθηνών στα Σεπόλια– χτύπησε ξανά την περασμένη Τρίτη– αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στο Αλσος Βεΐκου, όταν αρχικά επιτέθηκε φραστικά σε μαθητές άλλου σχολείου (από το 7ο Γυμνάσιο Παγκρατίου) για να βγουν στη συνέχεια ακόμη και μαχαίρια!

Οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ που κλήθηκαν να επέμβουν, κατάφεραν να εντοπίσουν τους δράστες της συμπλοκής, προχωρώντας σε πέντε συλλήψεις. Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ Βορειοανατολικής Αττικής, Γιώργος Γρηγοριάδης, μίλησε για το περιστατικό και, κυρίως, για το πώς έφθασαν στη σύλληψη του πρωταγωνιστή του επεισοδίου που κράδαινε το μαχαίρι.

Καθοριστική, όπως είπε, ήταν η συνεισφορά των υπόλοιπων μαθητών στην ταυτοποίηση των δραστών, ώστε να ακολουθήσουν –σε διαφορετικούς χρόνους– οι συλλήψεις.

Η πρώτη σύλληψη, περιέγραψε ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ, έγινε μέσα στο πάρκο –στη θέα της Ομάδας ΔΙΑΣ, ένας εξ αυτών αποπειράθηκε να ξεφύγει– και η δεύτερη μέσα στο σχολικό λεωφορείο!

Σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν οι επιβαίνοντες μαθητές που υπέδειξαν στους συναδέλφους του τον δράστη με το μαχαίρι, ενώ όπως του μετέφεραν, με δάκρυα στα μάτια, ο οδηγός του λεωφορείου τούς έδειξε την κατάσταση της επιβίβασης στο σχολικό, με σβησμένο το όνομα του 14χρονου Μάκη.

Ο κ. Γρηγοριάδης απηύθυνε έκκληση προς τους μαθητές να εμπιστεύονται τους αστυνομικούς. «Είμαστε εδώ για να υπηρετούμε και να προστατεύουμε», είπε και τόνισε: «Η ντροπή δεν είναι στο θύμα, είναι στον θύτη. Πρέπει να ντρέπονται για αυτά που κάνουν. Δεν είναι σχολικός εκφοβισμός αυτό που κάνουν, είναι βία».

Στις έρευνες εν τω μεταξύ για το τι οδήγησε στον θάνατο τον Μάκη, εξετάζονται όλες οι εκδοχές, συμπεριλαμβανομένου του ενδεχομένου να επρόκειτο για κάποιου είδους δοκιμασία δύναμης ή αντοχής που είχε μοιραία κατάληξη.

Σύμφωνα με το Mega, «κλειδί» για το τι τελικά συνέβη φαίνεται ότι είναι η κατάθεση πολύ στενού του προσώπου, που θα κληθεί να μιλήσει στις αρχές τα επόμενα 24ωρα.

Η έρευνα εστιάζεται και στα αποθηκευμένα βίντεο στο κινητό τηλέφωνο του 14χρονου μαθητή, ενώ γίνεται προσπάθεια να ανακτηθούν και όσα είχε διαγράψει το προηγούμενο διάστημα. Παράλληλα εξετάζονται όλες οι επικοινωνίες που είχε ο Μάκης, τόσο σε διαδικτυακές εφαρμογές όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν δεχόταν οποιουδήποτε είδους απειλή από συμμαθητές του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...