330
Αστυνομικοί κάνουν έρευνα στο σπίτι όπου διαπράχθηκε το φονικό | REUTERS/Stevo Vasiljevic

Μαυροβούνιο: Ανδρας σε αμόκ σκότωσε 11 άτομα και τραυμάτισε έξι

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2022, 12:15
Αστυνομικοί κάνουν έρευνα στο σπίτι όπου διαπράχθηκε το φονικό
|REUTERS/Stevo Vasiljevic

Μαυροβούνιο: Ανδρας σε αμόκ σκότωσε 11 άτομα και τραυμάτισε έξι

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2022, 12:15

Μια μεγάλη τραγωδία έζησε το Μαυροβούνιο το απόγευμα της Παρασκευής, όταν ο 34χρονος Βούτσκο Μπορίλοβιτς πήρε την κυνηγετική του καραμπίνα και σκότωσε αρχικά τη γυναίκα με τα δυο παιδιά του γείτονα, στον οποίο νοίκιαζε το σπίτι του, ενώ στη συνέχεια, σε κατάσταση αμόκ, άρχισε να πυροβολεί κόσμο αδιακρίτως έξω από το σπίτι. Ο τραγικός απολογισμός του μακελειού, που σημειώθηκε στην περιοχή Τσετίνιε ήταν 11 νεκροί και έξι τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο μακελάρης πήγε στο σπίτι του ενοικιαστή του και, με αφορμή την καθυστέρηση της πληρωμής του ενοικίου, πυροβόλησε τη σύζυγό του και στη συνέχεια βρήκε τα παιδιά τους, δύο αγόρια, ηλικίας 9 και 11 ετών, κρυμμένα πίσω από μια πόρτα, σκοτώνοντας και αυτά! Ο νονός των παιδιών, που άκουσε τους πυροβολισμούς, έσπευσε στο σπίτι και προσπάθησε να τα προστατεύσει, αλλά ο 34χρονος άνδρας σκότωσε και αυτόν, αφού πρώτα τον κυνήγησε στην αυλή του σπιτιού.

Στη συνέχεια, ο δράστης τηλεφώνησε στον ενοικιαστή για τον ενημερώσει για την εκτέλεση της οικογένειάς του, πριν ξεκινήσει να πυροβολεί άτομα που περνούσαν από την περιοχή. Σύμφωνα με μαρτυρίες το περιστατικό διήρκεσε σχεδόν μια ώρα, κατά τη διάρκεια της οποίας ακούστηκαν περισσότεροι από 100 πυροβολισμοί. Ο δράστης έπεσε στο τέλος νεκρός από τα πυρά ενός συγχωριανού του.

Συλλυπητήρια από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

Βαθιά θλίψη για τα τραγικά γεγονότα στην Τσέτινα, στο Μαυροβούνιο, εξέφρασε με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης, εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες.

Παράλληλα, υπογραμμίζει πως η Ελλάδα καταδικάζει αυτές τις πράξεις βίας και στέκεται αλληλέγγυα με τον στενό φίλο της, το Μαυροβούνιο και τον λαό του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...