851
| REUTERS/ Phil McCarten/ Blair Gable/File Photo/ CreativeProtagon

Μάθιου Πέρι: Ο Τζάστιν Τριντό αναπολεί τον συμμαθητή του, από τον οποίο είχε φάει ξύλο

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2023, 15:05

Μάθιου Πέρι: Ο Τζάστιν Τριντό αναπολεί τον συμμαθητή του, από τον οποίο είχε φάει ξύλο

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2023, 15:05

Προσωπικότητες από όλο τον κόσμο και από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους αποτίνουν φόρο τιμής στον Μάθιου Πέρι, που βρέθηκε νεκρός στο τζακούζι του σπιτιού του στο Λος Αντζελες. Ανάμεσα στους πολλούς φίλους και γνωστούς του, που μοιράζονται τις αναμνήσεις τους με τον κωμικό ηθοποιό, είναι και ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό.

«Ο θάνατος του Μάθιου Πέρι είναι ένα σοκαριστικό και θλιβερό γεγονός», είπε ο Τριντό, o οποίος πήγε στο ίδιο σχολείο με τον σταρ του Χόλιγουντ. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα παιχνίδια στη σχολική αυλή που παίζαμε και ξέρω ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ τη χαρά που τους έφερε», πρόσθεσε. «Σε ευχαριστώ για όλα τα γέλια, Μάθιου. Αγαπήθηκες και θα μας λείψεις».

Ο Τριντό και ο ηθοποιός παρακολουθούσαν μαθήματα στο «Ρόκλιφ Παρκ», ένα δημοτικό σχολείο στην Οτάβα του Καναδά, όπου ο Πέρι είχε αφηγηθεί πώς «έδειρε» τον μελλοντικό Καναδό ηγέτη, αναφέρει ρεπορτάζ της βρετανικής Telegraph. Ο Πέρι ήταν τρία χρόνια μεγαλύτερος από τον Τριντό, αλλά οι δυο τους γνωρίζονταν στο σχολείο.

Εμφανιζόμενος στο τηλεοπτικό τοκ σόου του Τζίμι Κίμελ το 2017, ο Πέρι είχε θυμηθεί πως είχε χτυπήσει τον μικρούλη Τριντό: «Μου το θύμισε ο φίλος μου ο Κρις Μάρεϊ, ο οποίος ήταν κι αυτός στην πέμπτη δημοτικού στο σχολείο στον Καναδά. Μου θύμισε ότι πραγματικά δείραμε τον Τζάστιν Τριντό. Τον χτυπήσαμε και οι δύο, νομίζω, γιατί ήταν καλός σε ένα άθλημα που εμείς δεν ήμασταν, οπότε ήταν σκέτη ζήλια. Και τον δείραμε».

Ο ηθοποιός είχε πει ότι δεν ήταν περήφανος για το bullying στον Τριντό, του οποίου ο πατέρας, Πιέρ, ήταν ο πρωθυπουργός του Καναδά εκείνη την εποχή. Χρόνια αργότερα, ο Τριντό αστειεύτηκε για το περιστατικό. «Το έχω σκεφτεί και ξέρετε κάτι; Ποιος δεν θα ήθελε να γρονθοκοπήσει τον Τσάντλερ; Πώς θα σας φαινόταν μια ρεβάνς;».

Ενας από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς αστέρες στον κόσμο, ο 54χρονος Μάθιου Πέρι, εντοπίστηκε το περασμένο Σάββατο νεκρός σε μια μπανιέρα υδρομασάζ στο σπίτι του στο Πασίφικ Πάλισεϊντς στο Λος Αντζελες. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, ο Πέρι είχε παίξει προηγουμένως ένα δίωρο παιχνίδι με ρακέτες στο Riviera Country Club κοντά στο σπίτι του.

Πηγές είπαν στον ψυχαγωγικό ιστότοπο TMZ ότι ο ηθοποιός ήταν σε καλή διάθεση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Το site ανέφερε ότι ήταν θιασώτης της ρακέτας και μάλιστα είχε δημιουργήσει ένα βωμό για το σπορ στο σπίτι του. Ο Πέρι υπέφερε από σοβαρά προβλήματα υγείας, ως αποτέλεσμα του εθισμού του στα συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Σύμφωνα με το TMZ, την ημέρα που πέθανε ο Πέρι είχε στείλει τον βοηθό του να παραλάβει ένα νέο iPhone και ένα ζευγάρι γυαλιά. Δύο ώρες αργότερα ο βοηθός επέστρεψε, βρήκε τον ηθοποιό λιπόθυμο και κάλεσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος του Λος Αντζελες είπε ότι οι αστυνομικοί έφτασαν στην αξίας 6,3 εκατομμυρίων ευρώ, έπαυλή του, στις 16:10 το απόγευμα και από τότε ερευνούν τα αίτια του θανάτου του. «Ανταποκριθήκαμε σε κλήση από το κτίριο 1800 της οδού Μπλου Σέιλ για να ερευνήσουμε τον θάνατο ενός άνδρα γύρω στα πενήντα του», ανέφερε η αστυνομία.

Ο Πέρι έπαιξε το ρόλο του Τσάντλερ και στα 234 επεισόδια της εμβληματικής κωμικής σειράς «Τα Φιλαράκια», η οποία προβλήθηκε για 10 σεζόν από το 1994 έως το 2004. Η σειρά άλλαξε τη ζωή του, κάνοντας διάσημους τον ίδιο και τους συμπρωταγωνιστές του, καθώς έγινε ένα από τα πιο επιτυχημένα σόου στην ιστορία της τηλεόρασης – αμείβοντας καθένα από τα πέντε αστέρια του με ένα εκατομμύριο δολάρια (950.00 ευρώ) ανά επεισόδιο, μέχρι το τέλος της 10ης σεζόν.

Αλλά παρότι η καριέρα του Πέρι γνώριζε επιτυχία, η προσωπική του ζωή ήταν προβληματική, καθώς πάλευε με τον εθισμό στα παυσίπονα, που προκλήθηκε από ένα ατύχημα με τζετ σκι. Ηταν εθισμένος στο Vicodin –κάποια στιγμή έπαιρνε 55 χάπια την ημέρα– ενώ μπήκε σε κέντρα απεξάρτησης 15 φορές.

Στα απομνημονεύματά του, «Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing» (Τα Φιλαράκια, οι Ερωμένες και το Φοβερό Μεγάλο Πρόβλημα», που δημοσιεύθηκαν τον Νοέμβριο του 2022, ο Πέρι έγραψε ότι είχε παρακολουθήσει 6.000 συνεδριάσεις των Ανώνυμων Αλκοολικών και είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στομάχου 14 φορές, κάτι που, όπως ισχυρίστηκε, έκανε τα έντερα του να μοιάζουν με «την τοπογραφία της Κίνας».

Την Κυριακή, η οικογένεια και οι φίλοι του Μάθιου Πέρι θρήνησαν τον θάνατό του. «Ο Μάθιου έφερε τόση χαρά στον κόσμο – τόσο ως ηθοποιός, όσο και ως φίλος», ανέφερε η οικογένεια του σε δήλωσή της. «Είμαστε συντετριμμένοι από την τραγική απώλεια του αγαπημένου μας γιου και αδελφού», πρόσθεσε.

Οι συμπρωταγωνιστές του στα «Φιλαράκια», Τζένιφερ Ανιστον, Λίσα Κούντροου, Ντέιβιντ Σουίμερ και Κόρτνι Κοξ, δεν είχαν σχολιάσει δημόσια τον θάνατο του Πέρι μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας –υπήρχαν αναφορές ότι προετοιμάζουν μια κοινή δήλωση.

Aλλες κορυφαίες προσωπικότητες της σόουμπιζ απέτισαν φόρο τιμής στον αστέρα της σειράς, συμπεριλαμβανομένης της ηθοποιού Πάτζετ Μπρούστερ, ο χαρακτήρας της οποίας, Κάθι, είχε μια σύντομη σχέση με τον Τσάντλερ στην τέταρτη σεζόν της σειράς «Φιλαράκια».

«Ηταν υπέροχος απέναντί μου στη σειρά, αλλά και κάθε φορά που τον έβλεπα στις δεκαετίες που ακολούθησαν. Παρακαλώ, διαβάστε το βιβλίο του. Συνιστά την κληρονομιά του για θέματα βοήθειας απέναντι στον εθισμό», έγραψε στο Twitter και συμπλήρωσε: «Δεν θα “αναπαυθεί εν ειρήνη”, όμως. Είναι ήδη πολύ απασχολημένος να κάνει τους πάντες να γελούν εκεί πάνω».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...