390
| Shutterstock / NBC / Creative Protagon

Μάθιου Πέρι: Ο θάνατός του θα μπορούσε να οδηγήσει σε «πολλές συλλήψεις»

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2024, 13:57
|Shutterstock / NBC / Creative Protagon

Μάθιου Πέρι: Ο θάνατός του θα μπορούσε να οδηγήσει σε «πολλές συλλήψεις»

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2024, 13:57

Η ποινική έρευνα για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι πλησιάζει στο τέλος της, με το ενδεχόμενο πολλά άτομα να αντιμετωπίσουν κατηγορίες, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Times. Ο 54χρονος ηθοποιός, που έγινε διάσημος από τη σειρά «Τα Φιλαράκια», βρέθηκε νεκρός μέσα σε ένα υδρομασάζ, στο σπίτι του στο Λος Αντζελες τον περασμένο Οκτώβριο, έχοντας προηγουμένως παλέψει επί δεκαετίες με τους εθισμούς του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Ενας ιατροδικαστής είπε τον Δεκέμβριο ότι ο Πέρι πέθανε από αντίδραση στην κεταμίνη, ένα ισχυρό ηρεμιστικό που μερικές φορές χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

Οι ποσότητες του φαρμάκου που βρέθηκαν στον οργανισμό του Πέρι, ωστόσο, δεν θα μπορούσαν να είναι για θεραπευτική χρήση, καθώς το φάρμακο μεταβολίζεται σε λίγες ώρες και η τελευταία γνωστή θεραπευτική συνεδρία του ηθοποιού έγινε εβδομάδες νωρίτερα.

Τον Μάιο έγινε γνωστό ότι είχε ξεκινήσει μια ποινική έρευνα για τον θάνατο του ηθοποιού, με την αστυνομία να προσπαθεί να ανακαλύψει πώς βρέθηκε στα χέρια του Πέρι η κεταμίνη που τον σκότωσε. Σύμφωνα με πηγή του περιοδικού People, η έρευνα πλησιάζει στο τέλος της και ενδέχεται να απαγγελθούν κατηγορίες σε «πολλά άτομα».

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ θα λάβει την τελική απόφαση για την άσκηση διώξεων.

Στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας, το αστυνομικό τμήμα του Λος Αντζελες δήλωσε ότι συνεργάζεται με την ομοσπονδιακή Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών και την Υπηρεσία Ταχυδρομικής Επιθεώρησης των ΗΠΑ.

Ο Πέρι ήταν πολύ αγαπητός σε εκατομμύρια ανθρώπους για την ερμηνεία του ως Τσάντλερ Μπινγκ, στην κωμική σειρά «Τα Φιλαράκια». Ο θάνατός του προκάλεσε παγκόσμια θλίψη, ενώ οι συμπρωταγωνιστές του ήταν μεταξύ εκείνων που απέτισαν φόρο τιμής.

Ο Πέρι είχε περιγράψει τα προβλήματα του εθισμού του με λεπτομέρειες στα απομνημονεύματά του «Friends, Lovers and the Big Terrible Thing» (Φίλοι, Εραστές και το Μεγάλο, Τρομερό Πράγμα). Εγραψε ότι είχε παρακολουθήσει 6.000 συνεδριάσεις των Ανώνυμων Αλκοολικών, είχε πάει 15 φορές σε κλινική απεξάρτησης και ξόδεψε περισσότερα από 7 εκατ. δολάρια προσπαθώντας να απεξαρτηθεί.

Την ημέρα του θανάτου του, ο Πέρι είχε παίξει pickleball, ένα άθλημα παρόμοιο με το τένις, και βρέθηκε από έναν βοηθό του να επιπλέει «με το πρόσωπο προς τα κάτω» στο υδρομασάζ του. Οι διασώστες διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Η νεκροψία διαπίστωσε ότι ο πνιγμός, η στεφανιαία νόσος και οι επιπτώσεις της βουπρενορφίνης, ενός φαρμάκου που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του εθισμού στα οπιοειδή, οδήγησαν στον θάνατό του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...