299
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μιλά στον Τάκερ Κάρλσον, στις 8 Φεβρουαρίου | Sputnik/Gavriil Grigorov/Kremlin via REUTERS

Μάθημα προπαγάνδας στα ρωσικά σχολεία η συνέντευξη Πούτιν στον Κάρλσον

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2024, 14:06
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μιλά στον Τάκερ Κάρλσον, στις 8 Φεβρουαρίου
|Sputnik/Gavriil Grigorov/Kremlin via REUTERS

Μάθημα προπαγάνδας στα ρωσικά σχολεία η συνέντευξη Πούτιν στον Κάρλσον

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2024, 14:06

Στους αρμόδιους για την εκπαίδευση στη γενέτειρα του Λένιν, άρεσε πολύ η συνέντευξη του Βλαντίμιρ Πούτιν στον Τάκερ Κάρλσον. Τόσο μάλιστα, που συστήνουν στους καθηγητές στα σχολεία της πόλης Ουλιάνοφσκ, να την χρησιμοποιήσουν στις τάξεις τους.

Οι τοπικοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι η συνέντευξη, για την οποία ο ίδιος ο ρώσος πρόεδρος είπε ότι δεν είχε «δύσκολες» ερωτήσεις, μπορεί να διδάξει στους μαθητές πώς να βρίσκουν «αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης».

Οι αρμόδιοι είπαν στους καθηγητές να την προβάλουν στην τάξη, αναλύοντας και συζητώντας την με τους μαθητές τους, ώστε «να προωθούν την ανάπτυξη των δεξιοτήτων ανάλυσης και κριτικής σκέψης».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εστάλη στα σχολεία, η συνέντευξη παρουσιάζει μία «μοναδική ματιά στην παγκόσμια πολιτική σκηνή», συνεισφέροντας «στον σχηματισμό της αίσθησης της εθνικής ταυτότητας» και στην κατανόηση «της θέσης της Ρωσίας στην παγκόσμια σκηνή».

Προσθέτει επίσης, ότι η συνέντευξη θα βοηθήσει τα παιδιά «με μαθησιακές δυσκολίες, να αναπτύξουν μία θετικότερη στάση απέναντι στο μέλλον τους και το μέλλον της πατρίδας τους».

Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο Πούτιν μίλησε για μισή ώρα σχεδόν χωρίς καμία διακοπή από τον αμερικανό τηλεπαρουσιαστή, παρουσιάζοντας τη δική του θέση για τις εδαφικές διεκδικήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία. Οπως γράφουν οι Times, οι ιστορικοί διαφωνούν με το αφήγημα του ρώσου προέδρου.

Ο ρώσος πρόεδρος είπε για παράδειγμα, ότι οι Πολωνοί «ανάγκασαν τον Χίτλερ να ξεκινήσει τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο από αυτούς» και πρόσθεσε ότι η Πολωνία «δεν ήταν συνεργάσιμη».

Η εκπαίδευση είναι ένα από τα κύρια εργαλεία του Κρεμλίνου να κάνει πλύση εγκεφάλου στους ρώσους πολίτες, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα. Σε ένα νέο σχολικό βιβλίο, αναφέρεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ηττήθηκε στις εκλογές του 2020 «ως αποτέλεσμα εμφανούς εκλογικής απάτης από το Δημοκρατικό Κόμμα».

Στο ίδιο βιβλίο, τονίζεται ότι οι στόχοι της εισβολής στην Ουκρανία, είναι η «αποναζιστικοποίηση και αποστρατιωτικοποίηση» της χώρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...