Αφήνουν στην άκρη τα πατρόν και ρίχνονται στη μάχη κατά του κορονοϊού μικροί και μεγάλοι οίκοι μόδας, γνωστές εταιρείες παραγωγής και πώλησης ρούχων και διάσημοι μόδιστροι.
Οι γαλλικοί οίκοι μόδας Saint Laurent και Balenciaga και ο ιταλικός οίκος Gucci θα αρχίσουν να κατασκευάζουν μάσκες προκειμένου να καλύψουν την έλλειψη, όπως ανακοίνωσε ο όμιλος Kering, στον οποίο ανήκουν.
«Τα γαλλικά ατελιέ των οίκων Balenciaga και Yves Saint Laurent ετοιμάζονται για την κατασκευή μασκών, βάσει των πιο αυστηρών μέτρων υγειονομικής προστασίας για τους συνεργάτες τους, μόλις οι διαδικασίες παραγωγής και τα υλικά θα εγκριθούν από τις αρμόδιες αρχές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ομίλου.
Επίσης, θα στείλει στις γαλλικές υπηρεσίες υγείας τρία εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες που ο όμιλος θα προμηθευτεί στην Κίνα και θα φροντίσει για την μεταφορά τους στη Γαλλία.
Ο οίκος Gucci, ιταλική θυγατρική του Kering, δεσμεύτηκε να κατασκευάσει 1,1 εκατομμύριο χειρουργικές μάσκες και 55.000 μπλούζες για το νοσηλευτικό προσωπικό στην Ιταλία.
Επίσης, ο Kering έκανε μια μεγάλη οικονομική δωρεά, στο ινστιτούτο Παστέρ για να στηρίξει την έρευνα για τον Covid-19.
Ανταγωνιστής του Kering, ο όμιλος ειδών πολυτελείας LVMH άρχισε πριν από μια εβδομάδα την παρασκευή μεγάλης ποσότητας αντισηπτικού τζελ για τα νοσοκομεία σε τρείς από τις εγκαταστάσεις παραγωγής του στη Γαλλία όπου συνήθως παρασκευάζει τα αρώματα και τα καλλυντικά του (για τους οίκους Dior, Guerlain και Givenchy).
Ο όμιλος Prada ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 6 Απριλίου, θα έχει παράγει 110.000 μάσκες και χιλιάδες προστατευτικές στολές για το νοσηλευτικό προσωπικό της Ιταλίας.
Η ισπανική εταιρεία Zara θα κατασκευάσει και θα δωρίσει 310.000 μάσκες στις ισπανικές αρχές. Η επίσης ισπανική Mango θα διαθέσει δύο εκατ. μάσκες στα νοσοκομεία της Ισπανίας. Η σουηδική H&M θα αλλάξει επίσης τη γραμμή παραγωγής της για να παράγει προστατευτικό εξοπλισμό για νοσοκομεία και εργαζόμενους.
Το ίδιο θα κάνουν στις ΗΠΑ, οι εταιρείες ρούχων LL Bean και Hanes.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News