330
Ο Ελον Μασκ (αριστερά) μπορεί να κάνει βάρη, αλλά ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ξέρει ζίου ζίτσου | Reuters/EPA/CreativeProtagon

Μασκ εναντίον Ζάκερμπεργκ: Στο κλουβί με τους τρελούς δισεκατομμυριούχους

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2023, 17:44
Ο Ελον Μασκ (αριστερά) μπορεί να κάνει βάρη, αλλά ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ξέρει ζίου ζίτσου
|Reuters/EPA/CreativeProtagon

Μασκ εναντίον Ζάκερμπεργκ: Στο κλουβί με τους τρελούς δισεκατομμυριούχους

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2023, 17:44

Στις αρχές Ιουνίου του 2023 ο Ελον Μασκ κάλεσε τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ σε αγώνα πάλης και εκείνος δέχτηκε. Τα αφεντικά της Χ (πρώην Twitter) και Meta, αντίστοιχα, επρόκειτο να παλέψουν στο εσωτερικό ενός μεταλλικού κλουβιού, χωρίς κανόνες.

Ο αγώνας υποτίθεται ότι θα διεξαχθεί κατά τα πρότυπα των μεικτών πολεμικών τεχνών (MMA), σύμφωνα με τα οποία μόνο ο νικητής βγαίνει από το κλουβί περπατώντας, με τον ηττημένο να έχει συνήθως υποστεί νοκ-άουτ. Οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν τους δυο άνδρες να αναμετρώνται στις 26 Αυγούστου και ο αγώνας επρόκειτο να μεταδοθεί μέσω της πλατφόρμας του Μασκ, Χ. «Το σύνολο των εσόδων θα διατεθεί σε οργανώσεις αρωγής αμερικανών βετεράνων», είχε πει ο Μασκ.

Ο αγώνας δεν έγινε ποτέ. Ο Ζάκερμπεργκ επανήλθε με την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας του, Threads: «Είμαι έτοιμος ακόμη και για σήμερα. Πρότεινα την 26η Αυγούστου όταν με προκάλεσε σε αγώνα πάλης, αλλά δεν μου απάντησε. Προτείνω η μετάδοση να γίνει σε πιο αξιόπιστη πλατφόρμα, η οποία θα μπορεί να συγκεντρώσει τα επιθυμητά κεφάλαια».

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ συμμετέχει σε αγώνες ζίου ζίτσου και δημοσιεύει βίντεο των ικανοτήτων του. Οι δυο άνδρες ερίζουν εδώ και χρόνια, εν μέρει εξαιτίας της εντελώς διαφορετικής πολιτικής τους απέναντι στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Βασικά, όμως, δεν είναι παρά μια πολύ δημόσια έκφραση του μεταξύ τους επιχειρηματικού ανταγωνισμού. Ο δήθεν αγώνας τους πήρε τεράστια δημοσιότητα και οι διαρκείς αναβολές του έδωσαν και στους δύο την ευκαιρία να ποστάρουν ασταμάτητα στις αντίστοιχες πλατφόρμες τους.

Η αντιπαράθεση κορυφώθηκε μετά την εξαγορά του Twitter από τον Μασκ έναντι 44 δισ. δολαρίων. Ο Μασκ έγραφε πριν από λίγο καιρό στον προσωπικό λογαριασμό του στο Χ: «Σηκώνω βάρη όλη την ημέρα για να προετοιμαστώ για τη μάχη. Δεν έχω χρόνο να επισκεφθώ το γυμναστήριο, οπότε παίρνω τα βάρη μαζί μου στο γραφείο».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μασκ προκαλεί κάποιον σε αγώνα πάλης. Τον περασμένο Μάρτιο, έναν μήνα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Μασκ είχε προκαλέσει τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν σε αγώνα με έπαθλο την Ουκρανία. Ούτε εκείνος ο αγώνας έγινε ποτέ…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...