396
Ο Ελον Μασκ επιτέθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ για τις δηλώσεις του πρώην προέδρου | REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Μασκ εναντίον Τραμπ: Κανένας πρόεδρος δεν είναι σπουδαιότερος από το Σύνταγμα

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2022, 12:40
Ο Ελον Μασκ επιτέθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ για τις δηλώσεις του πρώην προέδρου
|REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Μασκ εναντίον Τραμπ: Κανένας πρόεδρος δεν είναι σπουδαιότερος από το Σύνταγμα

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2022, 12:40

Θύελλα και στο Twitter ξεσήκωσε ο Ντόναλντ Τραμπ που ζήτησε να καταργηθεί το Σύνταγμα επειδή του «έκλεψαν» τις εκλογές του 2020. Εκτός από τον Λευκό Οίκο και μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, η ανάρτηση του Τραμπ προκάλεσε την αντίδραση και του Ελον Μασκ, του νέου ιδιοκτήτη της πλατφόρμας.

«Το Σύνταγμα είναι σπουδαιότερο από οποιονδήποτε πρόεδρο. Τελεία», δήλωσε ο Μασκ, λίγες ημέρες αφότου επανέφερε τον λογαριασμό του πρώην προέδρου στο Twitter.

Ο Τραμπ έκανε το επίμαχο σχόλιο στο δικό του Truth Social, όταν δημοσιοποιήθηκαν εσωτερικά αρχεία της εταιρείας Twitter για την υπόθεση της λογοκρισίας σε κάποια παλιότερα tweets, που περιείχαν γυμνές φωτογραφίες του Χάντερ Μπάιντεν, γιου του αμερικανού προέδρου.

Οι φωτογραφίες είχαν κλαπεί από χάκερ από το λάπτοπ του υιού Μπάιντεν και για αυτό τότε είχαν κατέβει από την πλατφόρμα. Το ίδιο είχε γίνει και με tweets που παρέπεμπαν σε δημοσίευμα της New York Post για το λάπτοπ του Μπάιντεν. Οι κλεμμένες φωτογραφίες, που ανέβηκαν χωρίς βέβαια τη συγκατάθεση του Χάντερ Μπάιντεν, παραβίαζαν τους κανονισμούς του Twitter περί εκδικητικής πορνογραφίας.

Οπως σημειώνει η Telegraph, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας τώρα, η ομάδα τού τότε υποψηφίου Δημοκρατικού προέδρου είχε ζητήσει από την Twitter να διαγράψει τα tweets.

Η ομάδα του Τραμπ ισχυρίστηκε ότι ανάμεσα στα κλεμμένα αρχεία από το λάπτοπ ήταν και αποδεικτικά στοιχεία ότι πατέρας και γιος είχαν συζητήσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του δεύτερου στο εξωτερικό, τις οποίες οι Ρεπουμπλικανοί θέλουν να διερευνήσουν.

Με το που δημοσιοποιήθηκαν τα αρχεία του Twitter, ο Τραμπ επανήλθε δριμύτερος στο πάγιο αίτημά του για ακύρωση των εκλογών του 2020, προσθέτοντας αυτή τη φορά την κατάργηση του Συντάγματος για να πάρει αυτό που νομίζει ότι δικαιούται: την προεδρία.

Πάντως, η Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή έχει ήδη αποφανθεί ότι το Twitter δεν έκανε τίποτα παράνομο με το να διαγράψει τις αναρτήσεις.

Εναντίον του Τραμπ μίλησε επίσης ο Μάικ Τέρνερ, ο κορυφαίος Ρεπουμπλικανός βουλευτής, μέλος στην Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο οποίος τόνισε ότι διαφωνεί ριζικά με τον πρώην πρόεδρο και καταδικάζει με τον πιο απόλυτο τρόπο τις δηλώσεις του, οι οποίες εκτίμησε ότι θα παίξουν ρόλο όταν έρθει η ώρα τα μέλη του κόμματος να επιλέξουν υποψήφιο για το 2024.

Ακόμα, η Λίζα Μαρκάουσκι, Ρεπουμπλικανή βουλευτής, από τις λίγες που έχουν καταφερθεί επανειλημμένα κατά του Τραμπ, είπε ότι η δήλωσή του δεν αποτελεί μόνο αθέτηση του προεδρικού του όρκου, αλλά και επίθεση στην αμερικανική Δημοκρατία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...