445
Ο κατηγορούμενος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες σε παλαιότερη φωτογραφία προσερχόμενος στο δικαστήριο | INTIMEnews

Μάρτυρας στη δίκη Φιλιππίδη: Ηταν φιλάνθρωπος… Με έδιωξαν από τη δουλειά επειδή θα κατέθετα υπέρ του

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2022, 14:03
Ο κατηγορούμενος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες σε παλαιότερη φωτογραφία προσερχόμενος στο δικαστήριο
|INTIMEnews

Μάρτυρας στη δίκη Φιλιππίδη: Ηταν φιλάνθρωπος… Με έδιωξαν από τη δουλειά επειδή θα κατέθετα υπέρ του

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2022, 14:03

Mε την κατάθεση στενής συνεργάτιδας του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίστηκε την Τρίτη η δίκη του θιασάρχη ηθοποιού για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού γυναικών συναδέλφων του.

Η μάρτυς περιέγραψε τη σχέση της με τον Πέτρο Φιλιππιδη τα 17 χρόνια της συνεργασίας του, ενώ υποστήριξε με κλάματα ότι έχασε την δουλειά της μόνο και μόνο επειδή θα κατέθετε υπέρ του στη δίκη.

«Ηρθα να πω την αλήθεια μου. Είμαι πολύ συναισθηματικά φορτισμένη. Γιατί έναν χρόνον πριν σαν σημέρα με απέλυσαν από τη δουλειά μου ακριβώς για αυτό. Επειδή θα βρισκόμουν εδώ», είπε με λυγμούς και μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε:

«”Απολύεσαι γιατί θα καταθέσεις υπέρ Φιλιππιδη” μού είπαν η Νανσυ Ζαμπετογλου από το «Στούντιο 4» που εργαζόμουν. Ηρθε η Τζενη Διαγούπη η ηθοποιός και είπε “τι την θέλετε αυτή εδώ”. Μου είπαν ότι οι ηθοποιοί δεν θα ερχόντουσαν στην εκπομπή επειδή δούλευα εκεί εγώ και με απέλυσαν. Καλεσμένοι ηθοποιοί έπαιρναν τηλέφωνο και έλεγαν: “Τι τη θέλετε αυτήν εδώ. Διώξτε την”».

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η γυναίκα, συνεργάστηκε με τον Πέτρο Φιλιππίδη από το 2003 έως το 2020 και δεν γνωρίζει τις καταγγέλλουσες, ούτε τις καταγγελίες τους σε βάρος του.

Οπως είπε, η συνεργασία τους ήταν καλή, αν και κάποιες φορές υπήρξαν στιγμές έντασης, τις οποίες απέδωσε στην «τελειομανία» και την «αγάπη» του ηθοποιού για το θέατρο.

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο, ο κατηγορούμενος είχε πάντα άψογη συμπεριφορά στις γυναίκες συναδέλφους του και τους φρόντιζε όλους. Γινόταν νευρικός και απαιτητικός εξαιτίας της υπερβολικής αγάπης του για το θέατρο, εξήγησε ωστόσο ο θυμός του δεν κρατούσε παρά μόνο μερικά λεπτά.

«Εχουμε συνεργαστεί κάποιες φορές καλά, αλλά και άλλες όχι. Εχω φύγει και με κλάματα. Εχει γίνει και προσβλητικός κάποιες φορές. Όσες φορές τον έχω δει στις πρόβες είναι όπως όλοι οι σκηνοθέτες, είναι τελειομανής. Αγαπά πολύ το θέατρο. Μετά από λίγα λεπτά με έπαιρνε τηλέφωνο, του περνούσαν τα νεύρα και μου πρότεινε να πάμε για φαγητό με την Ελπίδα Νίνου», περιέγραψε στην κατάθεσή της.

Αποκάλυψε μάλιστα και μία άλλη πτυχή του χαρακτήρα του, αυτή του φιλάνθρωπου που βοηθούσε όποιον είχε ανάγκη.

Ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η μάρτυς θέλησε να μιλήσει «για τον καλό άνθρωπο Φιλιππίδη. Τον απλόχερο, που βοηθούσε τους άστεγους, που βοηθούσε ηθοποιούς».

Ανεξάρτητα της προσωπικής ζωής του κατηγορούμενου και του «αν είχε όπως και άλλοι εξωσυζυγικές σχέσεις», τόνισε, υπήρχε και μία αθέατη πλευρά του που βοηθούσε αστέγους, που συμπαραστεκόταν σε ηθοποιούς και ήταν γενικά απλόχερος σε όποιον είχε ανάγκη.

Οπως είπε, όταν γνώρισε τον Πέτρο Φιλιππίδη η σχέση τους ήταν φιλική και με την πορεία των χρόνων εξελίχθηκε σε οικογενειακή.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε τον συνήγορο υπεράσπισης των ηθοποιών Μαρίας Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπης Αναστασοπούλου και Λένας Δροσάκη, Αλέξανδρο Μήτζια, ο οποίος τη ρώτησε εάν διατήρουσε ερωτική σχέση με τον ηθοποιό. Εκείνη δήλωσε προσβεβλημένη και προκλήθηκε ένταση μεταξύ των δύο πλευρών.

Η δίκη διεκόπη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...