189
Το πλοίο με το φορτίο του στο λιμάνι της Μαριούπολης, έτοιμο προς αναχώρηση | REUTERS/Alexander Ermochenko

Μαριούπολη: Αναχώρησε για τη Ρωσία το πρώτο πλοίο με το ατσάλι του Azovstal

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2022, 10:17
Το πλοίο με το φορτίο του στο λιμάνι της Μαριούπολης, έτοιμο προς αναχώρηση
|REUTERS/Alexander Ermochenko

Μαριούπολη: Αναχώρησε για τη Ρωσία το πρώτο πλοίο με το ατσάλι του Azovstal

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2022, 10:17

Ενα πλοίο απέπλευσε από το ουκρανικό λιμάνι της Μαριούπολης, την Τρίτη, για πρώτη φορά αφότου οι Ρώσοι κατέλαβαν την πόλη, και κατευθύνεται ανατολικά προς τη Ρωσία.

Την πληροφορία έδωσε ο υποστηριζόμενος από τη Ρωσία αυτονομιστής ηγέτης της αποσχισθείσας ουκρανικής περιφέρειας του Ντονέτσκ.

Εκπρόσωπος της λιμενικής αρχής είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι το πλοίο επρόκειτο να φορτώσει 2.700 τόνους μετάλλου στη Μαριούπολη πριν ταξιδέψει ανατολικά προς τη ρωσική πόλη Ροστόφ επί του Ντον, σε απόσταση 160 χλμ.

Η Ουκρανία δήλωσε ότι η μεταφορά μετάλλου στη Ρωσία από τη Μαριούπολη συνιστά λεηλασία. Εκτιμάται ότι σύντομα θα φύγουν και άλλα πλοία φορτωμένα με ουκρανικά μεταλλεύματα, με προορισμό τη Ρωσία.

«Σήμερα 2.500 τόνοι φύλλων γαλβανισμένης λαμαρίνας αναχώρησαν από το λιμάνι της Μαριούπολης», έγραψε στο Telegram ο ηγέτης της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ. «Το πλοίο κατευθύνεται προς το Ροστόφ».

Η Ρωσία κατέλαβε πλήρως τη Μαριούπολη νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αφού παραδόθηκαν περισσότεροι από 2.400 ουκρανοί μαχητές που ήταν οχυρωμένοι στη χαλυβουργία Αzovstal που βρισκόταν υπό πολιορκία. Η Ρωσία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι πραγματοποιήθηκε άρση των ναρκών που είχαν ποντιστεί στο λιμάνι και ότι αυτό είναι και πάλι ανοιχτό για τα εμπορικά πλοία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...