632
Μάκης Βορίδης και Αντωνης Σαμαράς σε φωτογραφία από «πηγαδάκι» κατά τη διάρκεια παλαιότερης συνεδρίασης της Βουλής | INTIMEnews

Μαρινάκης: Πάγιες οι θέσεις Σαμαρά –ό,τι είπε ο Πρωθυπουργός για την ισότητα στον γάμο θα γίνει πράξη

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2023, 15:42
Μάκης Βορίδης και Αντωνης Σαμαράς σε φωτογραφία από «πηγαδάκι» κατά τη διάρκεια παλαιότερης συνεδρίασης της Βουλής
|INTIMEnews

Μαρινάκης: Πάγιες οι θέσεις Σαμαρά –ό,τι είπε ο Πρωθυπουργός για την ισότητα στον γάμο θα γίνει πράξη

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2023, 15:42

Ο,τι έχει πει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός για την ισότητα στον γάμο και τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ισχύει και θα γίνει πράξη εντός της δεύτερης τετραετίας, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κληθείς να σχολιάσει την εκπεφρασμένη διαφωνία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για το θέμα.

«Ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε πάγιες θέσεις του, η κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει το πρόγραμμά της όπως έχει εξαγγελθεί», είπε ο κ. Μαρινάκης, ενώ για το πότε και το πώς θα έρθει το επίμαχο νομοσχέδιο -που έχει προκαλέσει και άλλες αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ και της κυβερνησης (βλ. Μάκης Βορίδης)- αρκέστηκε να απαντήσει με ένα «όλα στην ώρα τους».

«Ο Πρωθυπουργός», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μαρινάκης, «έχει απαντήσει με σαφήνεια στη ΔΕΘ για το θέμα ισότητας στον γάμο. Ό,τι είπε, θα γίνει πράξη. Το πότε και το πώς θα έρθει το νομοσχέδιο, θα ανακοινωθεί. Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα και θα τηρήσουμε ό,τι έχουμε πει. Ομως, υπάρχουν και άλλα πολύ σημαντικά ζητήματα για το σύνολο των πολιτών που αντιμετωπίζει καθημερινά η κυβέρνηση, είναι σημαντικό να υπερασπιστούμε τα ζητήματα αυτά, κάθε τι στην ώρα του».

Και σε παρεπόμενη ερώτηση με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις Βορίδη για το κατά πόσο μπορεί ένας βουλευτής της πλειοψηφίας να καταψηφίσει στη Βουλή ένα νομοσχέδιο ενάντια στην κυβέρνηση, επανέλαβε πως «όταν έρθει εκείνη η στιγμή θα τα συζητήσουμε όλα».

«Οι απόψεις του πρώην πρωθυπουργού είναι γνωστές και δεν έχουμε κάποιο σχόλιο. Η κυβέρνηση κινείται με βάση το πρόγραμμα και τις διακηρυγμένες θέσεις της. Στη βάση αυτών εφαρμόζει και την πολιτική της», ήταν υπενθυμίζεται το πρώτο σχόλιο από κυβερνητικές πηγές για τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού στην «Καθημερινή».

Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος, η ΝΔ «είναι πιο συμπαγής από ποτέ και ένας από τους λόγους είναι ότι είναι μια παράταξη στην οποία ακούγονται όλες οι απόψεις και κυρίως η άποψη της κοινωνίας. Βάζουμε πάνω απ’ όλα την πατρίδα, είμαστε συνεπείς σε αυτά που λέμε προεκλογικά και τα κάνουμε πράξη μετεκλογικά, συνεχίζοντας να ισχυροποιούμε τη χώρα. Μας ενδιαφέρει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, να προωθήσουμε πολιτικές που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των πολιτών και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των Ελλήνων».

Σε άλλη ερώτηση για τη δήλωση του υφυπουργού Εργασίας Πάνου Τσακλόγλου για τους δικηγόρους που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεις όχι μόνο στις τάξεις τους αλλά και σε πολιτκό επίπεδο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «ήταν πράγματι ατυχής η δήλωσή του. Και ο ίδιος το συνειδητοποίησε και άμεσα ζήτησε “συγγνώμη”. Είναι ένας άνθρωπος που έχει δώσει διαπιστευτήρια σοβαρότητας στην πολιτική του».

Οσον αφορά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» για τον βουλευτή κ. Λιβανό και την οικογενειακή επιχείρηση που εμφανίζεται (σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα) λειτουργεί χωρίς άδεια, ο Παύλος Μαρινάκης παρέπεμψε στην ανακοίνωση-απάντηση του βουλευτή, σύμφωνα με την οποία δεν έχει καμία εταιρική ή μετοχική σχέση με την εν λόγω εταιρεία.

«Δεν μπορώ να κάνω ούτε τη δουλειά του εισαγγελέα ή ανακριτή», παρατηρησε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και ξεκαθάρισε πως «δεν έχει εκταμιευθεί ούτε ένα ευρώ από τον ΟΑΕΔ προς τη συγκεκριμένη εταιρεία».

Αναφορικά εξάλλου με το φορολογικό νομοσχέδιο και την καταγγελία του Στέφανου Κασσελάκη ότι το 2024 θα υπάρξουν 1,64 δισ. ευρώ επιπλέον φόροι, ο κ. Μαρινάκης σχολίασε: «Δεν είναι πρόβλημα για την κυβέρνηση ούτε των πολιτών ότι υπάρχει πρόεδρος αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν αντιλαμβάνεται τη διαφορά των φορολογικών συντελεστών και των φορολογικών εσόδων. Δεν υπάρχει καμία τέτοια ένδειξη. Όταν κυβερνούσε το κόμμα του κ. Κασσελάκη είχαν επιβληθεί πάνω από 30 αυξήσεις φόρων».

Κληθείς τέλος να σχολιάσει τη δήλωση Κασσελάκη για όσα είπε ο Πρωθυπουργός για το θεμα της επιτροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, ο κ. Μαρινάκης είπε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Παριστάνει ότι δεν κατάλαβε ο κ. Κασσελάκης. Ο πρωθυπουργός μίλησε με σαφήνεια για πάγια διεκδίκηση της χώρας μας. Ο κ. Κασσελάκης κάποια στιγμή ας μπει στο Μουσείο της Ακρόπολης για να ενημερωθεί και έτσι να δεχόμαστε πιο εποικοδομητική κριτική από την αντιπολίτευση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...